images_0aaaa1aabbafaso.jpg

Υλικά

    Φασόλια 1/2 κιλό (ξερά)    
    Κρεμμύδια 2    
    Καρότα 2-3    
    Ντομάτες 2 ψιλοκομμένες    
    Σέλινο 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Σκόρδο 1-2 σκελίδες    
    Πιπεριά κόκκινη καυτερή 1 ( ή μισό κουταλάκι πάπρικα)    
    Λάδι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αλάτι 1 1/2 κουτάλι σούπας    
    Νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασόλια και από το βράδυ τα έχουμε βάλει να μουλιάσουν. Αφού αδειάσουμε το πρώτο τους νερό την επόμενη ημέρα τα βάζουμε να πάρουν 2 βράσεις μαζί με τα καρότα που τα κόψαμε σε μικρά τεμάχια και ρίχνουμε μετά το νερό τους. Τα ξαναβάζουμε να βράσουν σε χλιαρό νερό αυτή την φορά με όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκι , ντοματούλες , καρότο , σέλινο , πιπεριά ή πάπρικα , σκόρδο , λάδι , αλάτι και για περίπου 2 ώρες τα αφήνουμε τα βράσουν καλά. (Αν χρησιμοποιούμε χύτρα το πρώτο βράσιμο το αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα μαζί με λίγο νεράκι ακόμα και το αφήνουμε για 30 λεπτά).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/