images_0aaaaaa1aabbatirp.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας    
    Γάλα φρέσκο 4 φλυτζάνια    
    Αυγά 4    
    Τυρί πεκορίνο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Τυρί κασέρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Τυρί ένταμ 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Τυρί παρμεζάνα 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο    
    Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει και όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να έχουμε ένα ωραίο μείγμα. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα έχουμε βουτυρώσει, προσθέτουμε το μείγμα και τέλος απλώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα βουτυρωμένα  φύλλα. Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στον αέρα.      ( Βάζουμε το ταψί λίγο πιο κάτω από τη μέση του φούρνου μας). Η τυρόπιτα είναι έτοιμη μόλις τα φύλλα πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα!

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/