Τυρόπιτα με ροκφόρ

images_0aaa1aabbabtiropi.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο για πίτες βλ στην αντίστοιχη συνταγή    
    Ροκφόρ 300 γρ    
    Μυζήθρα 150 γρ ανάλατη    
    Κρέμα γάλακτος 200 γρ    
    Αυγά 4    
    Μαύρο πιπέρι
    Βούτυρο 100 γρ  

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα μείγμα. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τα μισά από τα φύλλα που φτιάξαμε (αφού τα βουτυρώσουμε πρώτα) και γεμίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα μας. Με τα υπόλοιπα φύλλα σκεπάζουμε την γέμιση , τα πλαϊνά που περισσεύουν τα γυρνάμε προς τα μέσα. Βουτυρώνουμε και αυτά τα φύλλα από πάνω και με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφριά. Ρίχνουμε και λίγες σταγονίτσες νερό από πάνω και είναι έτοιμη για ψήσιμο σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω. Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/