Το πιο χαρούμενο μωρό του κόσμου είναι πρόωρο

images_0aaaa1aabbabhappy.jpg

Ένα κοριτσάκι δίνει κουράγιο στους απανταχού γονείς πρόωρων μωρών, χάρη σε μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται γελαστό μόλις πέντε μέρες μετά τη γέννησή του και η οποία έχει γίνει viral.

Η μικρή Freya γεννήθηκε στις ΗΠΑ στις 27 Νοεμβρίου 2014, την Ημέρα των Ευχαριστιών εκείνης της χρονιάς και ζύγιζε μόλις 1,7 κιλά, πολύ κάτω από το μέσο βάρος ενός νεογέννητου, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 5 κιλών.

Παρ ‘όλα αυτά, ήταν πανέτοιμη να χαρίσει ένα τεράστιο χαμόγελο στους γονείς της David και Lauren Vinje και να κερδίσει τον χαρακτηρισμό του «πιο χαρούμενου μωρού στον κόσμο».

Η μητέρα της Lauren, μητέρα πλέον δύο παιδιών, δήλωσε: «Της μιλούσα και μόλις της είχα πει “να βγάλουμε μια φωτογραφία να στείλουμε στο μπαμπά;”. Όταν ήμουν έτοιμη να τραβήξω τη φωτογραφία, μου χάρισε αυτό το τεράστιο χαμόγελο. Ήταν μια φωτογραφία που πάντα ήθελα να δείξω στους ανθρώπους, λόγω του τρόπου που με άγγιξε».

«Δώσαμε μάλιστα ένα αντίγραφο της φωτογραφίας στις νοσοκόμες που τη φρόντιζαν. Όταν ξαναπήγαμε στο νοσοκομεία για να γεννήσω το δεύτερο κοριτσάκι μας, είδαμε ότι είχαν ακόμη τη φωτογραφία, κολλημένη στον τοίχο της αίθουσας που κάνουν το διάλειμμά τους».

Η εγκυμοσύνη της Lauren στη Freya δεν ήταν καθόλου εύκολη, με την ίδια να μάχεται τα συμπτώματα της προεκλαμψίας – μιας επιπλοκής της εγκυμοσύνης που χαρακτηρίζεται από υψηλή αρτηριακή πίεση – μόλις στις 28 εβδομάδες. Όταν ενημερώθηκε ότι ο καρδιακός ρυθμός του μωρού της έπεφτε, αποφασίστηκε να γεννήσει το μωρό αμέσως.

Οι ανησυχίες για την υγεία του βρέφους υποχώρησαν με τη γέννηση της μικροσκοπικής Freya, δύο ημέρες αργότερα. Η Lauren αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει κουράγιο και ελπίδα σε άλλους γονείς πρόωρων μωρών και μοιράστηκε τη χαρακτηριστική φωτογραφία στο blog της Birth Without Fear.

Έκτοτε, η εικόνα του αφοπλιστικού χαμόγελου της Freya έχει γίνει viral, με αναδημοσιεύσεις στο Facebook, 35.000 shares και περισσότερα από 300.000 likes.

Σήμερα, η Freya μεγαλώνει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλιά της τον επόμενο μήνα.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/