Τα καλύτερα apps για την παρακολούθηση της περιόδου

images_0aaaaaa1aabbaapp.jpg

Η περίοδος «επισκέπτεται» τις γυναίκες μια φορά τον μήνα, αλλά η ακριβής ημέρα που έρχεται, η ροή και εναλλαγές στη διάθεση που προκαλεί, δεν είναι προβλέψιμα με ακρίβεια. Δεν είναι καθόλου περίεργο, λοιπόν, ότι που τα application για smartphone που βοηθούν τις γυναίκες να παρακολουθούν την έμμηνο ρύση τους είναι από τα πιο δημοφιλή.

Περίπου 200 εκατομμύρια γυναίκες υπολογίζεται ότι έχουν κατεβάσει εφαρμογές που σχετίζονται με την παρακολούθηση της περιόδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέτοιες εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να σημειώνουν τις περιόδους τους σε ένα ημερολόγιο. Ανάλογα με την εφαρμογή, οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για να προβλεφθεί πότε θα ξεκινήσει η επόμενη εμμηνόρροια , καθώς και άλλες παράμετροι, όπως η κορύφωση της ροής και οι αλλαγές στη διάθεση. Όσες γυναίκες προσπαθούν να συλλάβουν μπορούν επίσης να παρακολουθούν τις γόνιμες ημέρες τους.

Όμως όλα τα σχετικά application δεν είναι εξίσου καλά. Μια πρόσφατη μελέτη από το επιστημονικό περιοδικό Obsbstetrics & Gynecology, έδωσε στην εφαρμογή Clue – η οποία έχει εντυπωσιάσει τους χρήστες αποφεύγοντας το πολύ «κοριτσίστικο» interface – τον τίτλο του καλύτερου δωρεάν application παρακολούθησης της περιόδου.

Για την αξιολόγηση των εφαρμογών, οι ερευνητές εξέτασαν την ακρίβεια, το εύρος των διαθέσιμων χαρακτηριστικών και τη λειτουργικότητά τους.

Άλλες εφαρμογές που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες στην έρευνα ήταν οι Glow, Pink Pad Period & Fertility Tracker Pro, GP Apps Period Tracker και iPeriod Period Tracker.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι μόνο 20 από τις περισσότερες από 1.000 εφαρμογές πληρούσαν τα κριτήρια ακριβείας που είχαν θέσει. Οι επιφυλάξεις σχετικά με την ακρίβεια και την υπερβολική εμπιστοσύνη των γυναικών στα applications, οδήγησε πριν από λίγο καιρό το βρετανικό Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων προειδοποιήσει ότι δεν θα πρέπει να βασίζονται σε αυτά για θέματα αντισύλληψης.

Και ενώ αυτές οι εφαρμογές έχουν κάνει τη ζωή των γυναικών πιο εύκολη, η έρευνα δείχνει ότι η περίοδος είναι ακόμα ένα θέμα ταμπού. Μια πρόσφατη μελέτη του σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες που δημοσιεύθηκε από την Action Aid, διαπίστωσε ότι το 54% των κοριτσιών και των γυναικών ηλικίας μεταξύ 16 και 24 ετών βρίσκουν ντροπιαστικό να μιλούν για την περιόδό τους.

Άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου 3,5 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έλειψαν από το σχολείο ή την εργασία κάποια στιγμή λόγω της περιόδου τους, αλλά τα τρία τέταρτα εξ αυτών έκρυψαν τον λόγο της απουσίας τους.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/