Ταμπουλέ (σαλάτα με πλιγούρι)

images_0aaa1aabbabouleta.jpg

Υλικά

    Πλιγούρι 1 ποτήρι    
    Ντομάτες 3 κομμένες σε κύβους    
    Αγγούρι 1 κομμένο σε κύβους χωρίς τα σπόρια    
    Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο    
    Πιπεριά πράσινη 1 ψιλοκομμένη    
    Μαϊντανό 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα    
    Ελιές 7 – 8 μαύρες και ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι    

Για την σως

    Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι    
    Μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας κοφτή    
    Ξύδι 2 κουτιές σούπας    

Εκτέλεση

Από το βράδυ μουσκεύουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό μέχρι να το σκεπάσει και  την επόμενη μέρα το σουρώνουμε μέχρι να στραγγίξει καλά. Το τοποθετούμε σε γυάλινη σαλατιέρα και βάζουμε  όλα τα υλικά μέσα , εκτός από το λάδι , ξύδι, μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε την σως χτυπώντας το λάδι , το ξύδι και την μουστάρδα καλά και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Πηγή  : http://www.chefoulis.gr/