Τάρτα με πτι – μπερ και ανάλαφρη κρέμα μπανάνας

images_0aaaa1aabbabtartaba.jpg

Υλικά για 4 – 6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ 225g
400g μαλακή μαργαρίνη
50ml (5 κ.σ) μπράντυ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

500g μπανάνες
300g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
40g (2 κ.σ) μέλι
100g (1/2 κούπα) ζάχαρη καστανή
½ φακελάκι ζελέ μπανάνα
½ φακελάκι τρούφα

Χρόνος προετοιμασίας: 20-30’
 
 Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ζελέ μπανάνα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε το μίγμα με το γιαούρτι. Ρίχνουμε το ζελέ στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το μπράντυ και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μίγμα σε ατομικά τσέρκια. Προσθέτουμε σε κάθε τσέρκι λίγη κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 3 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε τα γλυκά και γαρνίρουμε με τρούφα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr