Στριφτόπιτα

images_0aaa1aabbabstrifto.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο για πίτες βλ στην αντίστοιχη συνταγή    
    Γιαούρτι 500 γρ    
    Φυτίνη 250 γρ    
    Φέτα 800 γρ
    Μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αυγά 4    

Εκτέλεση

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του φύλλου φτιάχνουμε την γέμιση μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τρίβουμε την φέτα μας εκτός κι αν την είχαμε ήδη τριμμένη. Βάζουμε στον πάγκο ένα από τα φύλλα που φτιάξαμε και με ένα κουτάλι βάζουμε από το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου να απλωθεί παντού. Ξεκινάμε να τυλίγουμε στριφτά το φύλλο, σαν ρολό, ενώ λαδώνουμε κάθε γύρο που κάνουμε το φύλλο μας. Το βουτυρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί σε θέση μισοφέγγαρου. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα φύλλα μας. Αφού τα έχουμε τοποθετήσει όλα μέσα στο ταψί μας τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι από πάνω ελαφριά και είναι έτοιμα για ψήσιμο σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/