Σουπιές κρασάτες

images_0aaa1aabbabkrasou.jpg

Υλικά

    Σουπιές 1 1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες    
    Κρεμμύδια 6 ξερά κομμένα σε φέτες    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι    
    Φύλλο δάφνης 1    
    Ντοματάκια 1 κουτί ψιλοκομμένα    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό όσο χρειαστεί    
    Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι  

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες (όχι πολύ μικρές) και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και συμπληρώνουμε τις σουπιές. Σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί . Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και βάζουμε τα ντοματάκια , την δάφνη , αλάτι πιπέρι , νεράκι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. (Στην χύτρα θέλει μόνο 10 λεπτά).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/