Σεφταλιές γαλοπούλας

images_0aaaaaa1aabbaseffta.jpg

Υλικά

    Κιμάς γαλοπούλας 600 γρ    
    Κρεμμύδια 2 μέτρια    
    Σκόρδο 1 σκελίδα    
    Αυγά 2    
    Φρυγανιά τριμμένη 100 γρ    
    Μπέικον 3 φέτες    
    Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας    
    Φρέσκος δυόσμος 1 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Αλάτι – πιπέρι
    Μπόλια για τύλιγμα
    Χυμός λεμονιού 1

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε στο τηγάνι χωρίς λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο. Όταν πάρουν καλό χρώμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το μείγμα που σοτάραμε και με τον δυόσμο, το λάδι, τη μουστάρδα, τα αυγά και την φρυγανιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τυλίγουμε με την μπόλια που την έχουμε μουλιάσει για 1 ώρα σε νερό με το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά. ( Φυσικά μπορούμε να ψήσουμε τις σεφταλιές μας και στη σχάρα).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/