images_0aaaa1aabbarola.jpg

Υλικά

    Φιλέτο μοσχάρι για σνίτσελ 4    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Μπέικον 4 φέτες (προαιρετικό)    
    Καρότα 2 (μικρά σε μπαστουνάκια)    
    Πιπεριά κόκκινη 1 (σε μπαστουνάκι)    
    Μαϊντανό 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Κεφαλογραβιέρα 200 γρ ( σε μπαστουνάκια)    
    Αλάτι – πιπέρι
    Μουστάρδα προαιρετικό    
    Λάδι
    Κρασί λευκό 1 ποτήρι    

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει λίγο τα φιλετάκια μοσχαριού , για να ανοίξουν. Σε ένα πιατάκι ή μπόλ βάζουμε το αλάτι , το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Κόβουμε τα καρότα , τις πιπεριές και την κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια μικρότερα από το πλάτος των φιλετών. Σε κάθε φιλέτο βάζουμε κατά μήκος μια φέτα μπέικον , αλάτι – πιπέρι , το ψιλοκομμένο σκόρδο , μαϊντανό ψιλοκομμένο , δύο μπαστουνάκια καρότο , πιπεριά και κεφαλογραβιέρα. Τυλίγουμε με προσοχή διπλώνοντας τις άκρες του φιλέτου ώστε να μην βγουν έξω τα υλικά μας. Δένουμε με σπάγγο ή στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά σε ρηχή κατσαρόλα με το ελάχιστο λαδάκι μας (1 κουταλιά γλυκού) από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Αφού αφήσουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα , ρίχνουμε ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε  να βράσουν για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρονται με πατάτες τηγανητές , με ρυζάκι και ψητά λαχανικά. Στην κατσαρόλα που τα ψήσαμε αφού τα βγάλουμε από μέσα , ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ και ανακατεύοντας με το ζουμάκι που αφήσανε κάνουμε μια πολύ ωραία σάλτσα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/