Ρεβύθια κοκκινιστά στον φούρνο

images_0aaaa1aabbakokki.jpg

Υλικά

    Ρεβύθια 1/2 κιλό    
    Κρεμμύδια 1-2 μεγάλα    
    Σκόρδο 2-3 σκελίδες    
    Λάδι 1 κούπα    
    Δεντρολίβανο 1/2 κουτάλι σούπας    
    Ψιλοκομμένο ντοματάκι 1 κουτί    
    Ντομάτες 2-3 ψιλοκομμένες    
    Αλάτι – πιπέρι
    Σόδα μαγειρικής 1 κουτάλι σούπας    
    Νερό 1 λίτρο    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε από το βράδυ σε χλιαρό νερό με την σόδα μαγειρικής να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε , τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουνε με ένα λίτρο νερού. Φτιάχνουμε την σάλτσα βάζοντας το λάδι , το σκόρδο , το κρεμμύδι , τις ντομάτες , τα ντοματίνια , το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο σε μια κατσαρολίτσα να βράσουνε. Αφού τα ρεβύθια μας βράσουνε ( προσοχή δεν τα θέλουμε λιωμένα) , τα βάζουμε σε ένα ταψί και μόλις ετοιμαστεί και η σάλτσα μας τα περιχύνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/