Ρίγες ….παντού!!

images_0aaaaaaa1aariges.jpg

Κάθετες, οριζόντιες, λοξές φαρδιές ή εξαιρετικά λεπτές, οι ρίγες ήρθαν για να μας ζαλίσουν!

Έχουν αγαπηθεί εδώ και χρόνια τόσο από τους σχεδιαστές όσο και από τους fashionistas. Στις κολεξιόν για την άνοιξη-καλοκαίρι 2011, οι ρίγες αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πασαρέλες όλων των μεγάλων οίκων.

Αξία όμως έχει να σημειωθεί και η ιστορία της κλασσικής μαρινιέρας- ρίγας αλλά και η πορεία της στην ιστορία της μόδας. Προέρχεται από τη γαλλική λέξη “marine” που σημαίνει θάλασσα και περίπου το 1820 ξεκίνησαν όλα, όταν οι Γάλλοι ναυτικοί διάλεξαν ως μέρος της ενδυμασίας τους μπλούζες με λεπτές ή χοντρές ρίγες έτσι ώστε να εντοπίζονται ευκολότερα όταν πέφτουν στην θάλασσα. Στη δεκαετία του 30’ η μαρινιέρα έγινε ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του ανδρικού ντυσίματος και καθιερώθηκε ως αντικείμενο υψηλής ραπτικής από τον οίκο Channel.

Θυμηθείτε :
• Αυτό το καλοκαίρι οι κλασσικές ναυτικές ρίγες αλλάζουν και γίνονται πολύχρωμα ριγέ ρούχα με έντονες αντιθέσεις. Κάνουν την εμφάνισή τους σε φορέματα, τοπ, φούστες, ακόμα και σε παντελόνια.
• Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε ριγέ τοπ με διαφορετικό ριγέ παντελόνι ή φούστα. Αυτό εξάλλου είναι το κλειδί της νέας τάσης που θα αποθεώσει στιλιστικά.
• Τα ριγέ ρούχα έχουν το εξής προτέρημα: μπορούν να φανούν σπορ και καλοκαιρινά ή να εντυπωσιάσουν στη βραδινή σας έξοδο. Τη διαφορά κάνουν τα αξεσουάρ που επιλέγετε.
• Αν πάντα πιστεύατε πως οι ρίγες παχαίνουν, κάνετε λάθος! Αυτή η τάση τα ανατρέπει όλα.
• Τα πολύχρωμα ριγέ από την κορυφή ως τα νύχια μάλλον σαν κάνουν μοδάτη και σας λεπταίνουν. Ταιριάζουν σε όλες τις σιλουέτες φτάνει να τολμήσετε ένα total look.
• Αν είστε ιδιαίτερα ψηλή, προτιμήστε ένα μακό στενό πολύχρωμο ριγέ φόρεμα που να είναι αρκετά μακρύ.
• Για εσάς όμως που είστε μετρίου αναστήματος, επιλέξτε ένα κοντό ριγέ φόρεμα ή μια μίνι ριγέ φούστα, συνδυάζοντας την με ριγέ τοπ.
• Αν είστε λίγο πιο γεμάτη από το κανονικό, φορέστε μια πιο φαρδιά έκδοση ριγέ φορέματος, που να μην ακουμπά και διαγράφει το σώμα σας.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr