Πως μου πάν’ καλέ τα τζιν

images_0aaaaaaa2ajean.jpg

Έχω την αίσθηση ότι το τζιν ήταν ανέκαθεν μόδα. Οι άνθρωποι –και ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες- αγαπάμε ό,τι είναι πρακτικό, άνετο και στιλάτο και το τζιν είναι αναμφίβολα ο ορισμός όλων των παραπάνω. Ακραίο αλλά και safe ως επιλογή, άγριο ή και σικ, όλα εξαρτώνται από το ποιος το φοράει. Για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2012-13 που ξεκινά, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να βάλουν στο χρονοντούλαπο –και να μας βάλουν να κρύψουμε βαθιά στην ντουλάπα- μερικά από τα παλιά μας τζιν και εισάγουν στην τζιν-μόδα, «καινά δαιμόνια». Για να δούμε…

Χρωματιστά τζιν
Ναι, τα είδαμε το φετινό καλοκαίρι. Παστέλ ή φωτεινά χρώματα σε τζιν. Λέγαμε όμως «τρέλα είναι θα περάσει». Την χειμερινή σεζόν που μας έρχεται οι σχεδιαστές προτείνουν και πάλι χρωματιστά τζιν. Ευτυχώς σε πιο σκούρες και πρακτικές αποχρώσεις. Καφέ, μπορντό, χρυσαφί και δαμασκηνί είναι τα χρώματα που προτείνονται αλλά μας επιτρέπονται και οι πειραματισμοί σε πιο γήινες αποχρώσεις του καφέ καθώς επίσης επανέρχεται το σούπερ-έξτρα-ουάου κολακευτικό σκούρο μπλε (που λεπταίνει κιόλας…)

Το τζιν που… το πάτησε το τρένο
Τα σούπερ μακριά τζιν με τα φαρδιά μπατζάκια που καλύπτουν μέχρι και 18ποντο ανήκουν στο παρελθόν. Στη θέση τους έρχονται τζιν που φτάνουν στον αστράγαλο ή στη μέση της γάμπας. Το σύνολο συμπληρώνεται με ψηλά –πολύ ψηλά- τακούνια που όχι μόνο κάνουν την σιλουέτα να δείχνει λεπτότερη και πιο ψηλή αλλά δίνουν ένα glam και έναν αισθησιασμό στην όλη εμφάνιση.

Τα σκισμένα τζιν
Δίνουν λίγο την αίσθηση ότι είσαι «κακό κορίτσι», σωστά; Λάθος! Στις φετεινές πασαρέλες είδαμε σκισμένα τζιν να συνοδεύονται από elegant μπλουζες, vintage καρφίτσες σε σχήμα ρομαντικών λουλουδιών και γυαλιά στολισμένα με λαμπερές πέτρες. Με άλλα λόγια… τα κακά κορίτσια, αντί για παντού πηγαίνουν κατευθείαν στον παράδεισο!

Cowboy-style!!!
Η άγρια Δύση αποτελεί έμπνευση για τους σχεδιαστές την φετινή σεζόν. Μήπως τους ψιθύρισε κανείς ότι είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι να πάρουμε τα βουνά;;; Όπως και να ‘χει, η μόδα των καουμπόιδων θα μας συνεπάρει φέτος με καπέλα και τζιν κεντημένα, με δαντέλες και έντονες αντιθέσεις στις λεπτομέρειες με μία μόνο ρητή εντολή: Πολύ λίγα αξεσουάρ!

Τζιν σακάκια
Η μόδα τους επιστρέφει ατόφια από την δεκαετία των 90s. Εξαφανισμένο για πάνω από μια δεκαετία το τζιν σακάκι επιστρέφει για να ζεστάνει την καθημερινότητά μας. Και μην σκεφθείτε ότι ένα τζιν σακάκι είναι ένα ρούχο αδιάφορο και βαρετό. Το παν είναι να συνδυαστεί με κομμάτια που στο παρελθόν καμία γυναίκα που σεβόταν τον εαυτό της δεν θα τολμούσε να σκεφτεί: υφασμάτινα παντελόνια, fancy φουστίτσες και ρομαντικά μπλουζάκια θα αποτελέσουν για φέτος το ιδανικό ταίρι για το κλασικό τζιν σακάκι μας.

Τζιν πάνω-κάτω
Ο εφιάλτης κάθε fashionista ήταν να βλέπει τζιν παντελόνι με τζιν σακάκι ή τζιν φούστα με τζιν πουκάμισο. Αυτά όμως… last year! Φέτος, οι σχεδιαστές ανακαλύπτουν ξανά το total τζιν εμφάνιση και της δίνουν μια φρέσκια και μοντέρνα όψη. Πως; Μα συνδυάζοντας διαφορετικά στιλ μεταξύ τους και εμπλουτίζοντάς τα με αξεσουάρ. Φυσικά, το τζιν πάνω-κάτω δεν παύει να είναι λίγο ρίσκο, όμως… η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, έτσι δεν λένε;

Πηγή : http://www.nutrimed.gr