Πουρές μελιτζάνας (Begendi)

images_0aaaa1aabbapoures.jpg

Υλικά

    Μελιτζάνες 5 ψημένες στο γριλ και καθαρισμένες    
    Γάλα 2 ποτήρια
    Κασέρι 200 γρ. τριμμένο    
    Αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας    
    Μαργαρίνη 125 γρ.    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα ψήνουμε στο γκριλ τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε (δεν τις τρυπάμε ούτε τις πλένουμε ώστε να έχουν το άρωμα της κάπνας). Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, δεν σταματάμε το ανακάτεμα και βάζουμε και τις μελιτζάνες . Τέλος προσθέτουμε το κασέρι, αλάτι και πιπέρι . (στην ουσία φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ) Συνοδεύεται πολύ ωραία με κοτόπουλο κοκκινιστό και με σουτζουκάκια .

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/