Πολίτικα τσατάλια

images_0aaaaaa1aabbatsata.jpg

Υλικά

    Γιαούρτι 200 γρ    
    Ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού    
    Φυτικό βούτυρο 130 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)    
    Μαχλέπι 1 κουταλιά της σούπας    
    Ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας κοφτές    
    Αλάτι 1 κουταλιά σούπας κοφτή    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό    
    Αυγό 1 μόνο για επάλειψη    
    Σουσάμι ασπρόμαυρο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία ωραία εύπλαστη ζύμη. Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα(σαν μάτι). Τα αλείφουμε με το αυγό και τους ρίχνουμε το δίχρωμο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/