Ποιο σαπούνι είναι κατάλληλο για σας;

images_0aaaaaaa1acoap.jpg

Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι σαπουνιών στην αγορά, όπου όλα προσφέρουν μοναδικές ιδιότητες και προσφέρονται σε κάθε λογής υφές, σχήματα, αρώματα, χειροποίητα, γεμάτα κόκκους μπαχαρικών, πολύχρωμα, μικρούς κύβους κ.λπ. Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή είναι αυτά που προέρχονται από υλικά της φύσης, που κατασκευάζονται από αποστάγματα φυτών (και όχι από ζωικό λίπος) ενώ περιέχουν και πολλά φυτικά στοιχεία.

Αυτού του είδους τα σαπούνια είναι πολύ απαλά, κρεμώδη στην υφή τους και απολύτως φιλικά στο δέρμα. Αναζητήστε στα σαπούνια συστατικά όπως το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι του αβοκάντο, το μέλι, τις ξυλώδεις εσάνς αλλά και το απόσταγμα από φύλλα εσπεριδοειδών γιατί βοηθούν την επιδερμίδα να παραμείνει λεία και απαλή προσφέροντας ταυτόχρονα και δραστικές αντηγηραντικές ιδιότητες με κάθε χρήση. Όταν, μάλιστα, στη σύνθεση των σαπουνιών αυτών προστεθούν και αιθέρια έλαια τα οφέλη τους πολλαπλασιάζονται – η λεβάντα για παράδειγμα είναι αναζωογονητική για το κουρασμένο δέρμα, το τσάι προσφέρει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και το λεμόνι είναι διεγερτικό της διάθεσης.

Μάθετε για τα σαπούνια

Κλασικά: Θεωρούνται “σκληρά” (δηλαδή έχουν υψηλό δείκτη pH -σχεδόν 10) και μπορεί εύκολα να ερεθίσουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες που κοκκινίζουν, ενώ τα ξηρά δέρματα γίνονται ακόμη περισσότερο στιλπνά και καθόλου λεία.

Πλούσια ενυδατικά: Η πολύ ξηρή επιδερμίδα θα ευεργετηθεί όταν καθαρίζεται με ένα πλούσια ενυδατικό και αγνό σαπούνι. Αυτά τα σαπούνια καθαρισμού συμπεριφέρονται ευγενικά στο δέρμα και προκαλούν την ελάχιστη δυνατή αλλαγή στο pH, βοηθώντας το να ανακάμψει γρηγορότερα και προφυλάσσοντας το μόνιμα από οποιαδήποτε αλλοίωση.

Υποαλλεργικά: Εάν έχετε λιπαρό δέρμα είναι ιδανικά γιατί δεν μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος. Αντίθετα, τα κρεμώδη δεν είναι κατάλληλα για την περίπτωσή σου καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά στοιχεία.

Αντιβακτηριδιακά: Χρησιμοποιήστε τα μόνο για τα χέρια ή τα πόδια -και μάλιστα περιστασιακά- καθώς πρόκειται για προϊόντα που έχουν την τάση να αφαιρούν όλη τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, αφυδατώνοντας τα τόσο γρήγορα όσο αν καθόσασταν μια ολόκληρη ημέρα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Εμπλουτισμένα: Ψάξτε για εκείνα που περιέχουν επιπροσθέτως μέλι και γάλα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα υγείας και ομορφιάς στην επιδερμίδα του σώματός σας.

Απολεπιστικά: Πολλά από αυτά περιέχουν κόκκους βρόμης ή άλλων δημητριακών, είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων κυρίως στις ώριμες και ξηρές επιδερμίδες.

Έξτρα ενυδατικά: Περιέχουν συνήθως shea butter και είναι τα πλέον κατάλληλα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Το μυστικό
Το καλό σαπούνι θέλει το σωστό σφουγγάρι. Δοκιμάστε ένα φυσικό. Εξασφαλίζει ένα ευγενικό και ήπιο τρόπο καθαρισμού ενώ η χρήση τους ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Επίσης, είναι ιδανικά και για τα μωρά!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr