Πιλάφι Πολίτικο

images_0aaa1aabbabbpila.jpg

Υλικά

    Ρύζι 1 ποτήρι (για πιλάφι)    
    Κριθαράκι 1 κουταλιά σούπας γεμάτη    
    Νερό 2 ποτήρια    
    Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι
    Κύβο ζωμού κότας 1/2

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και συμπληρώνουμε και το ρύζι. Το γυρνάμε αρκετές φορές και μετά προσθέτουμε το νερό του, το αλάτι του, τον κύβο και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του (θα το καταλάβετε γιατί θα αρχίσει να δημιουργεί τρυπούλες το ρύζι). Το βγάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας (ποτέ με κλειστό καπάκι κατσαρόλας χωρίς πετσέτα διότι λασπώνει και δεν γίνεται σπυρωτό). Σερβίρεται ζεστό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/