Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν μιλάτε στον ύπνο σας

images_0aaaaaaa2sleep.jpg

Γάλλοι ερευνητές ανέλυσαν τα νυχτερινά λόγια.

Μήπως είστε από αυτούς τους ανθρώπους που μιλάνε τη νύχτα στον ύπνο σας;

Έχουμε καλά νέα για σας. Μία ομάδα γάλλων ερευνητών βρήκε και ανέλυσε τα νυχτερινά λόγια 232 ασθενών, ανθρώπων που μιλούν στον ύπνο τους, αλλά και υπνοβατών.

Η επικεφαλής των ερευνών έδωσε στη δημοσιότητα κάποια συμπεράσματα από τις μελέτες της, τα οποία πρέπει να γνωρίζετε, ειδικά αν είστε ανάμεσα στους ανθρώπους που παραμιλούν ή υπνοβατούν.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο αρκετά συχνό. Το 71% των αντρών και το 75% των γυναικών λένε ότι έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους να μιλάνε στον ύπνο τους. Ουσιαστικά δηλαδή συμβαίνει σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Συνήθως, αυτοί που μιλάνε στον ύπνο τους είναι και υπνοβάτες. Μάλιστα, αυτοί που μόνο παραμιλάνε είναι λίγοι και έχει διαπιστωθεί ότι σπανίως πηγαίνουν στο γιατρό.

Το ότι παραμιλάτε δε σημαίνει απαραίτητα ότι κοιμάστε άσχημα. Το παραμιλητό δεν έχει καμία συνέπεια στον ύπνο σας.

Το παραμιλητό δεν ξυπνάει τον άνθρωπο που μιλάει, σε αντίθεση με την υπνοβασία.

Το ότι παραμιλάτε δε σημαίνει απαραίτητα και ότι υπνοβατείτε.

Το ότι παραμιλάτε δε σημαίνει ότι είστε άρρωστος. Στην πραγματικότητα, το παραμιλητό δεν έχει καμία συνέπεια στην υγεία σας.

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να σταματήσετε το παραμιλητό. Να έχετε μάλιστα υπόψιν σας ότι το παραμιλητό συμβαίνει πιο πολύ στα παιδιά. Όπως και να έχει το θέμα, το παραμιλητό δεν έχει καμία κακή συνέπεια, εκτός και αν κοιμάστε με άνθρωπο που παραμιλάει. Τότε ίσως απλά χρειάζεστε ωτοασπίδες.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr