Οι μαθητές ανακάλυψαν νέο παιχνίδι

images_0aaaaaaa1aabbrunkid.jpg

Ξεκίνησε δειλά – δειλά στα Ιωάννινα με εμπνευστές και δημιουργούς τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Η δυναμική του ήταν μεγάλη και αποκτά όλο και περισσότερους παίκτες και φιλάθλους. Τις επόμενες ημέρες το παιχνίδι «Run and Out» θα βραβευτεί από το υπουργείο Παιδείας –στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση»- το οποίο ενέκρινε τη διάδοσή του και σε άλλα σχολεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το άθλημα προέκυψε σχεδόν τυχαία το 2009, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων όπου οι μαθητές, μαζί με το δάσκαλο Φυσικής Αγωγής Μιχάλη Μερτζιανίδη, δημιούργησαν το παιχνίδι κατά την ώρα της γυμναστικής, παίζοντας ένα συνδυασμό αθλημάτων με κανόνες που διαμορφώθηκαν σταδιακά με τις παρεμβάσεις και υποδείξεις των μαθητών που συμμετείχαν στο παιχνίδι. Με τον καιρό, το παιχνίδι ενθουσίασε τους μαθητές με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουν τον πρώτο αγώνα του σχολίου περίπου 1.000 θεατές.

Σύντομα, παρουσιάστηκε σε άλλα σχολεία της πόλης όπου διδάχθηκαν οι κανονισμοί και μετατράπηκε σε κύριο παιχνίδι των μαθητών, όχι μόνο κατά τις ώρες γυμναστικής, αλλά και εκτός σχολείου, στις αλάνες. Σήμερα, στο πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται Μάιο-Ιούνιο παίρνουν μέρος δεκάδες σχολεία των Ιωαννίνων με εκατοντάδες μαθητές.

Σύμφωνα με τον κ. Μερτζιανίδη το «Run and Out» συνδυάζει στοιχεία από διάφορα ομαδικά αθλήματα, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υλικοτεχνική υποδομή, παρά μόνο μία μπάλα και χώρο έκτασης μισού γηπέδου μπάσκετ, συνάζει μυαλό και σώμα και βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, αντίληψη, ομαδικότητα. Ηδη, το άθλημα παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί και σε σχολεία του Βόλου.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr