Οικονομική διασκέδαση στο σπίτι!

images_0aaaaaaa2atwi.jpg

«Είδαμε DVD και φάγαμε πατατάκια και φουντούνια». Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτή την απάντηση όταν ρώτησα μια φίλη πού την βρήκε το σαββατόβραδο.


Η αλήθεια είναι επίσης, ότι παρά το αρχικό μειδίαμα για την εικόνα του «παιδικού πάρτι» με σακουλάκια δρακουλίνια στους καναπέδες, όσο το σκεφτόμουν τόσο συνειδητοποιούσα πόσο μας έχει λείψει αυτή η «ζεστή» εκδοχή της διασκέδασης. Εκείνη η διασκέδαση που περιέχει την οικειότητα του ίδιου μας του καθιστικού, την καλή παρέα και την οικονομία που καθιστά το cocooning αντίδοτο της κρίσης.

Η λογική είναι απλή: Οτιδήποτε θεωρείτε σαν αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασής σας έξω από το σπίτι, μπορείτε να το έχετε και στο σπίτι σας χωρίς το «φέσι» της εξόδου. Θέλετε ποτό; Φτιάξτε τα κοκτέιλ σας στο σπίτι χωρίς να δώσετε 12 ευρώ στο bar. Έχετε όρεξη για σινεμά; Πατήστε το Play στο DVD player. Θέλετε οπωσδήποτε live; Το karaoke σας λύνει τα χέρια (και τα λαρύγγια). Καλή διάθεση και παρέα να υπάρχει και το σπίτι μπορεί να γίνει το fun park σας: Πάρτε ιδέες από τα παρακάτω tips και προτείνετε τις δικές σας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.

*Μαραθώνιοι ταινιών
Βάλτε καλαμπόκι στην κατσαρόλα, χαμηλώστε τα φώτα, βάλτε το DVD στην συσκευή σας και είστε έτοιμοι για μία κινηματογραφική βραδιά, χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε τα 10 ευρώ σας στο ταμείο του multiplex. Για να διευκολύνουμε την επιλογή σας, παραθέτουμε τις τελευταίες κυκλοφορίες DVD που καλύπτουν όλα τα γούστα: Το «The Tree of Life» του Τέρενς Μάλικ για όσους αναρωτιούνται γιατί η ταινία πήρε τον Χρυσό Φοίνικα, το «X-Men: First Class» για τους λάτρεις των εφέ και της περιπέτειας, το «Zookeeper» για να συνοδεύσετε το ποπκορν με χαχανητά ή τους πρόσφατους «Πειρατές της Καραϊβικής» ( και τις υπόλοιπες τρεις ταινίες της σειράς αν σας βαστάει).

*Co…cooking
Δεν περνάει μόνο ο έρωτας, αλλά και η διασκέδαση από το στομάχι. Επειδή λοιπόν νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, είτε πρόκειται για ρομαντικό δείπνο είτε για γεύμα «ρεφενέ» με την παρέα, συγκεντρωθείτε από νωρίς στην κουζίνα και μαγειρέψτε όλοι μαζί τα αγαπημένα σας πιάτα ή και συνταγές που δεν έχετε τολμήσει να «αγγίξετε» ως τώρα. Αναθέστε στον καθένα από ένα πιάτο –κάποιος αναλαμβάνει το κυρίως, κάποιος το γλυκό, κάποιος τις σαλάτες κ.ο.κ.- ή μαζευτείτε γύρω από το barbecue που αφήνετε να σκουριάζει και βάλτε φωτιά στον ουρανίσκο σας.

*Coctail party
Προμηθευτείτε τα ποτά της αρεσκείας σας βάζοντας ο καθένας ένα μικρό μερίδιο χρημάτων και αποκαλύψτε τον bartender που κρύβετε μέσα σας, φτιάχνοντας εύκολα τα δημοφιλή κοκτέιλ που θα παραγγέλνατε σε ένα bar, όπου θα διστάζατε όμως να παραγγείλετε δεύτερο για να μην εξανεμιστεί όλο το «μεροκάματο». Ακόμη καλύτερα: Μην αρκείστε στα συνηθισμένα κοκτέιλ. Πειραματιστείτε με γεύσεις, χρώματα, αναψυκτικά και χυμούς για να φτιάξετε την δική σας συνταγή και να τις δώσετε το όνομά σας.

*Επιτραπέζια διασκέδαση
Κάποιοι θα εθιστούν, κάποιοι θα νευριάσουν, κάποιοι θα χάσουν και θα νευριάσουν, αλλά όλοι θα διασκεδάσουν. Τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν εγγύηση για να ζωντανέψει μια βραδιά, με γέλια, φωνές, πειράγματα και αθέμιτο ανταγωνισμό – αρκεί να έχουν όλοι διάθεση να παίξουν και να μην σαμποτάρουν το επιτραπέζιο «πνεύμα». Τελευταίες αγαπημένες μας αδυναμίες, η «Μπλόφα» (αγγλιστί «Bluff» ή «Liar’s Dice»), το απλό αλλά εθιστικό «Hive» αλλά και το κλασικό «Phase 10» που εγγυάται μαραθώνιο κοκορομαχιών. Σκεφτείτε πως τα έξοδα της αγοράς τους θα αποσβεστούν, αφού θα σας εξασφαλίσουν βραδιές διασκέδασης για πολλά χρόνια, μέχρι να τα βαρεθείτε.

*Τηλεοπτικές επιλογές
Όσο κι αν θέλουμε να αποφύγουμε την μικρή οθόνη, τα πρώτα κρύα μας τραβούν προς τα μέσα και το τηλεκοντρόλ ασκεί όλο και μεγαλύτερη έλξη. Ευτυχώς για όλους, οι περικοπές των ελληνικών καναλιών μάς γλίτωσαν από πολλή σαβούρα και μας έφεραν για την νέα σεζόν λίγα αλλά καλά ελληνικά και αμερικανικά σίριαλ και κάποιες ενδιαφέρουσες εκπομπές.

*Karaoke
Εκατό ευρώ το μπουκάλι για να «απολαύσετε» live μουσική; Λέμε το μεγάλο «όχι» στα ακριβά νυχτοπερπατήματα, προτιμώντας για αλλαγή να δώσουμε την δική μας «παράσταση» στο σπίτι. Ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο ειδικό πρόγραμμα για karaoke, μπορείτε να βρείτε online επιλογές για να έρθετε στο τσακίρ κέφι –ακόμη και στο άκουσμα των πιο κακόφωνων από τους φίλους σας. Στο KaraokeParty.com θα βρείτε χιλιάδες επιλογές ξένων τραγουδιών και θα διαγωνιστείτε με online αντιπάλους της παρέας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αρκεστείτε στα karaoke uploads του πάντα χρήσιμου YouTube ή απλώς να τραγουδήσετε με την παρέα σας τα αγαπημένα σας τραγούδια χωρίς καν την συνοδεία μουσικής.

*Γυναικείες υποθέσεις
Το σπίτι μπορεί να αποδειχθεί όαση για μια γυναικοπαρέα, αφού υπάρχουν πολύ περισσότερες «οικιακές» δραστηριότητες για να σας κρατήσουν απασχολημένες από τον απλό καφέ και το «κους-κους»: Διοργανώστε ένα χαλαρωτικό απόγευμα περιποίησης, κάνοντας μάσκες ομορφιάς. Προγραμματίστε ένα «swap» event στο σπίτι σας, καλώντας τις φίλες σας να έρθουν μαζί με τις δικές τους φίλες και να φέρουν τα ρούχα που δεν τους αρέσουν πια, για να τα ανταλλάξετε μεταξύ σας, κάνοντας ακόμη περισσότερη οικονομία. Ετοιμάστε ένα tea party –ο καιρός πλέον το απαιτεί- και συζητήστε χαλαρώνοντας στους καναπέδες.

*… και η ανδρική εκδίκηση
Οι ανδροκρατούμενες παρέες από την άλλη δεν θα πουν όχι σε έναν μαραθώνιο gaming. Ξεφορτωθείτε όλο σας το άγχος, ξεσπώντας πάνω στο χειριστήριό σας και βάλτε κόντρες με τους φίλους σας στα videogames ή στην kinetic κονσόλα σας μέχρι να κουραστείτε.

*Πάρτι γνωριμιών
Singles της παρέας ενωθείτε, και καλέστε όλους τους γνωστούς σας σε πάρτι, υπενθυμίζοντάς τους να φέρουν όσους περισσότερους γνωστούς και φίλους τους μπορούν. Χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι, θα βρεθείτε ανάμεσα σε κόσμο με χαλαρή διάθεση και ό,τι ήθελε προκύψει.

*Μόνος στο σπίτι
Ακόμη κι αν λείπει το συστατικό της παρέας από την συνταγή του cocooning, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας για να χαλαρώσετε στο σπίτι. Γεμίστε την μπανιέρα και κάντε ένα αγχολυτικό αφρόλουτρο έχοντας απαραιτήτως απενεργοποιήσει όλες τις τηλεφωνικές συσκευές. Βολευτείτε στην αγαπημένη σας πολυθρόνα με κουβέρτα, μια ζεστή σοκολάτα και ένα καλό βιβλίο. Τέλος, αφιερώστε χρόνο στο σώμα σας, μετατρέποντας το σπίτι σας σε γυμναστήριο.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr