Ντολμαδάκια με μπακαλιάρο

images_0aaaa1aabbabntolma.jpg

Υλικά

    Μπακαλιάρο 1/2 κιλό παστό    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 5 ψιλοκομμένα    
    Δυόσμο 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Ρύζι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αυγά 1    
    Λεμόνι 1/2 φλυτζάνι καφέ τον χυμό του    
    Αμπελόφυλλα 1/2 κιλό    
    Ντομάτες 3 ξεφλουδισμένες    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για 1 μέρα αλλάζοντας το νερό συνεχώς για να φύγει η αλμύρα.Τον ξεφτίζετε  καλά καλά αφού έχουτε αφαιρέσει το κόκαλο (αν έχει). Ρίχνετε στο τηγανάκι τα κρεμμύδια και τον μπακαλιάρο και τα τσιγαρίζετε ελαφρώς.Τα βγάζετε από την φωτιά ,τα αδειάζετε σε ένα μπολ και βάζετε τον δυόσμο , την τριμμένη ντομάτα και το ρύζι. Τα αμπελόφυλλα αφού τα έχουμε πλείνει καλά τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Σε κάθε φύλλο βάζουμε λίγο από το μείγμα και το τυλίγουμε διπλώνοντας πρώτα από το πλάι . Βάζουμε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες και μόλις πάρουν μια βράση βάζουμε μέσα τα ντολμαδάκια και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.Προσθέτουμε και 2 φλυτζάνια νερό και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Χτυπάμε καλά το αυγό, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα . Αφού έχουμε αφαιρέσει το πιάτο,ρίχνουμε στα ντολμαδάκια το αυγολέμονο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/