Μπακαλιάρος με Πράσα Αυγολέμονο

images_0aaaa1aabbabakalia.jpg

Υλικά

12 πράσα κομμένα σε κομμάτια 5 – 6 εκ.
3 κοτσάνια σέλερι
3 εκ. Τζίντζερ κομμένο σε λεπτά κομματάκια (σαν σπιρτόξυλα)
6 μερίδες μπακαλιάρου
8 κουταλιές σούπας λάδι
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αβγά
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ για κάθε φλιτζάνι ζωμού
Χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση

Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο από το προηγούμενο βράδυ σε νερό που αλλάζουμε συχνά και τον φυλάμε στο ψυγείο.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα πράσα, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ψήνουμε λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες και το τζίντζερ και βράζουμε με λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.

Προς το τέλος βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε ή πήζουμε το ζουμί με κορν φλάουρ (1 κουταλιά σούπας φουσκωτή για κάθε φλιτζάνι ζωμού).

Πηγή : http://www.nutrimed.gr