Μπακαλιάρος με πατάτες ογκραντέν

images_0aaaa1aabbabaka.jpg

Υλικά

    Πατάτες 1 κιλό    
    Μπακαλιάρος 600 γρ (σε φιλετάκια)    
    Μαιντανός 1 μπολ ψιλοκομμένο    
    Βούτυρο 50 γρ    
    Γραβιέρα 50 γρ τριμμένη    
    Γάλα 100 γρ    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φιλέτα.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ στρώνουμε τις μισές πατάτες, τις αλατίζουμε, μετά βάζουμε τα σοταρισμένα φιλέτα με τον μαϊντανό και πάλι τις υπόλοιπες πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί.Τέλος  ρίχνουμε το γάλα ζεστό . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/