Λικέρ πορτοκάλι

images_0aaaa1aabbalikerpo.jpg

Υλικά

    Πορτοκάλια 4    
    Κονιάκ 1 λίτρο    
    Μανταρίνι 1    
    Ξύλο κανέλας 3    
    Γαρύφαλλα 4    
    Ζάχαρη 4 φλυτζάνια τσαγιού    
    Νερό 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη το μανταρίνι και τα πορτοκάλια λίγο να αφαιρεθεί ο εξωτερικός φλοιός της φλούδας και τα κόβουμε στα τέσσερα ενώ αφαιρούμε και την ψύχα . Αφαιρόντας την ψύχα έχουμε τις φλούδες τους και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις πολτοποιούμε.Βάζουμε τον πολτό αυτόν σε ένα βάζο. Ρίχνουμε το κονιάκ, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το κλείνουμε καλά.Το αφήνουμε για 30 μέρες. Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στο βάζο.Το κλείνουμε και το αφήνουμε για 15 μέρες. Αφαιρούμε τις φλούδες και στραγγίζουμε το λικέρ σε διπλό τούλι.Το διατηρούμε σε μπουκάλι πάντα σε δροσερό μέρος.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/