Λαχανοντολμάδες

images_0aaaaaa1aabbalaxano.jpg

Υλικά

    Λάχανο 1 μεγάλο    
    Κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κιλό    
    Κιμά χοιρινό 1/2 κιλό    
    Κρεμμύδι 2 μεγάλα τριμμένα    
    Άνιθο 1/2 ματσάκι    
    Ρύζι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ    

Για το αυγολέμονο

    Αυγά 2    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Λεμόνι 2 (τον χυμό)    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Από την κάτω μεριά του λάχανου βγάζουμε το σκληρό κομμάτι ,το ζεματάμε όπως είναι ολόκληρο και αρχίζουμε να βγάζουμε ένα – ένα τα φύλλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε. Αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα – ένα τα φύλλα του λάχανου με μια κουταλιά σούπας κιμά και τυλίγουμε διπλώνοντας πρώτα τα πλαϊνά. Στον πάτο της κατσαρόλας στρώνουμε 2 μεγάλα φύλλα και τοποθετούμε από πάνω τα ντολμαδάκια. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και προσθέτουμε και 1 1/2 ποτήρι νερό. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά .(Τσιμπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχει βράσει το λάχανο). Αφήνουμε το φαγητό περίπου μισή ώρα να γίνει χλιαρό . Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών καλά και ρίχνουμε το λεμόνι σιγά σιγά .Παίρνουμε περίπου 1 μεγάλο ποτήρι ζουμί από την κατσαρόλα το αδειάζουμε στο αυγολέμονο και το χτυπάμε .Σιγά σιγά χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε ρίχνουμε και το αλεύρι προσέχοντας να μην σβολιάσει. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει κουνώντας σιγά σιγά την κατσαρόλα για να μην αρπάξει από κάτω μέχρι να δούμε ότι έγινε σαν κρέμα.

Πηγή :  http://www.chefoulis.gr/