Κουραμπιέδες

images_0aaa1aabbabkoura.jpg

Υλικά
 

    ½ κιλό φρέσκο βούτυρο
    1 ποτήρι του κρασιού άχνη ζάχαρη
    1 κρόκο αυγού
    1 βανίλια
    ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
    1 πρέζα αλάτι
    1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ (αν είναι κάλο πίνουμε και λίγο : Ρ)
    300gr καβουρδισμένα αμύγδαλα
    Προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει* (να είναι μαλακή η ζύμη)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο αυγού, την βανίλια, το αλάτι και το κονιάκ και χτυπάμε. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικεν. Τέλος ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (μπορεί να είναι και σπασμένα), ανακατεύουμε και πλάθουμε σε διάφορα σχήματα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr