Κοτοπουλο με Πρασινα Φασολακια και Καππαρη

images_0aaaaaaa1aakapa.jpg

Υλικά

4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¾ κιλού πράσινα φασολάκια, κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκατοστά
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη του κρεμμυδιού
3 κ.σ. κάπαρη
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κ.σ. λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέστε και το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας 5 λεπτά, να μαλακώσει. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με το κρασί. Μόλις πάρει βράση, προσθέστε τα φασολάκια και την ντομάτα. Κουνήστε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα, προσθέστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις πάρη βράση το φαγητό, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και βράστε για 10 λεπτά. Γυρίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάστε ξανά και βράστε άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε την κάππαρη και τον περισσότερο μαϊντανό, κρατώντας λίγο για στόλισμα, και βράστε άλλα 5 λεπτά, δυναμώνοντας τη φωτιά εάν το φαγητό έχει μπόλικα υγρά. Δοκιμάστε, διορθώστε τη γεύση, πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε, αν θέλετε συνοδεύοντας με βραστές ταλιατέλες.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος