Καλαμαράκια με σπανάκι

images_0aaa1aabbabbkalama.jpg

Υλικά

    800 γρ. σπανάκι
    1200 γρ. καλαμαράκια φρέσκα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 καυτερές πιπεριές
    ½ κρεμμύδι τριμμένο
    1 φλ. χυμό ντομάτας
    λεμόνι
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και ψιλοκόψουμε το σπανάκι τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει για λίγα λεπτά. Κατόπιν το στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Έτσι το αφήνουμε έτσι να στραγγίσει για λίγη ώρα.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια (το καθάρισμα είναι πολύ σημαντικό) και το κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τα καλαμαράκια μαζί με τις καυτερές πιπεριές για 3-4 λεπτά, κουνώντας το τηγάνι από τη λαβή του και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (κατά προτίμηση ξύλινη).

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ζεσταίνουμε προσθέτοντας το κρεμμυδάκι (έχοντας το ψιλοκόψει) σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε με το ροδισμένο κρεμμύδι. Ταυτόχρονα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μεταφέρουμε το μίγμα στο τηγάνι, ανακατεύοντας με τα καλαμαράκια. Σταδιακά βάζουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος αφού βράσει το φαγητό μας για περίπου 15-20 λεπτά προσθέτουμε και λίγο λεμόνι.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr