Κέικ Μπανάνας

images_0aaa1aabbabbananakeik.jpg

Χρόνος προετοιμασίας: 165 λεπτά

1 κέικ με 16 κομμάτια

Υλικά

• 150 γρ. ζάχαρη
• 75ml φυτικό λάδι
• 200ml ξινόγαλα
• 120 γρ Δημητριακά Nestlé Fitness Ηoney & Αlmonds, ελαφρώς θρυμματισμένα
• 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
• 2 ασπράδια αυγού
• 200 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι (2 μέτριες)
• 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• ¼ κ.γ. αλάτι
• 100 γρ. αποξηραμένα τσιπς μπανάνας, ψιλοκομμένα

Επικάλυψη

• 30 γρ. Δημητριακά Nestlé Fitness Ηoney & Αlmonds, θρυμματισμένα
• 2 κ.γ. ζάχαρη
• 2 κ.γ. φυτικό λάδι
• 2 κ.σ. τσιπς μπανάνας (κρατάμε από τα παραπάνω)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάζετε τον πάτο μιας φόρμας ψωμιού 23×13 εκ. με λίγο λάδι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε στο μίξερ 150γρ ζάχαρη και 75ml λάδι στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε το ξινόγαλα, τη βανίλια και τα αυγά.

Με ένα πιρούνι, ρίχνετε και ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Βάζετε στην άκρη 2 κ.σ. από τα τσιπς μπανάνας για την επικάλυψη. Ρίχνετε και ανακατεύετε τα τσιπς μπανάνας και 120γρ δημητριακά. Αδειάζετε στη φόρμα, φροντίζοντας να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να διαλυθούν καλά. Το πασπαλίζετε πάνω από το μείγμα στη φόρμα, πατώντας το ανάλαφρα.

Ψήνετε για 50 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι η οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέντρο να μην έχει κολλημένα υπολείμματα. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το βγάζετε από τη φόρμα. Το αφήνετε να κρυώσει τελείως (περίπου 2 ώρες) πριν το κόψετε.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr