Κέικ με αμύγδαλα

images_0aaaaaaa1aabkeik.jpg

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ

1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 κ 1/2 κούπες αλεύρι

2 αυγά

1 βανίλια

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1/2 κούπα αλεσμένα αμυγδάλα

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά.

2. Ρίχνουμε και τα αυγά μαζί.

3. Χτυπάμε καλά βάζοντας και το γιαούρτι.

4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα κέικ.

5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε μέσα το μίγμα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

6. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά στον αέρα.

Πηγή : http://tomyalostofagito.gr