Ιδεες για Υγιεινα Σνακ

images_0aaaaaaa11aasnack.jpg

Πολλά σνακ είναι υψηλά σε λίπος, ζάχαρη και / ή αλάτι και φτωχά σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μία μη ισορροπημένη και ανθυγιεινή διατροφή. Επομένως είναι σημαντικό να αναλογιστείτε τι θα επιλέξετε να τσιμπολογήσετε ανάμεσα από τα γεύματα.

Φρέσκα φρούτα: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και αντιοξειδωτικά τα οποία ασκούν προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Δημητριακά Πρωινού: Ένα μπολ δημητριακά με γάλα είναι ένα υγιεινό σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τα περισσότερα είναι εμπλουτισμένα με ένα μεγάλο εύρος βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Smoothies: Ένας συνδυασμός φρέσκων χυμών φρούτων και γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά. Ένα ιδανικό σνακ για να προσθέστε βιταμίνες αλλά και ασβέστιο στην ημέρα σας.

Αποξηραμένα φρούτα: Παρέχουν μια συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας μαζί με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: Ένα κεσεδάκι γιαούρτι παρέχει το 1/3 της συνιστώμενης πρόσληψης ασβεστίου. Διαλέξτε γιαούρτια με προβιοτικά, «φιλικά» βακτήρια που συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής μικροχλωρίδας του εντέρου.

Ψωμί ολικής άλεσης με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή τυρί: Το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά, ωφέλιμα για την καρδιά. Αλλά είναι επίσης υψηλά σε λίπος, επομένως προτιμήστε μα μικρή επάλειψη. Αν διαλέξετε να φάτε τυράκι, προσοχή αυτό να είναι με χαμηλά λιπαρά, κατά προτίμηση κάτω από 10%.

Ρυζογκοφρέτες με μαλακό τυρί με χαμηλά λιπαρά: Οι ρυζογκοφρέτες μπορούνε να αποτελέσουν ένα υγιεινό ενδιάμεσο σνακ. Αλείψτε τες με λίγο τυρί τύπου spread, αλλά πάντα με χαμηλά λιπαρά.

Κριτσίνια με σάλτσα: Ενισχύστε την πρόσληψη βιταμίνης C τρώγοντας 2-3 κριτσίνια ολικής άλεσης βουτηγμένα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας την οποία μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας.

Ξηροί καρποί και σπόροι: Είναι πλούσια με βιταμίνη Ε και απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθάνε στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.

Μπάρες Δημητριακών: Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και μία ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επίσης αποτελούνε πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β αλλά και σιδήρου.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος