Εύκολες βελούδινες τρούφες

images_0aaaaa1aabbatrou.jpg

Υλικά

    Κρέμα γάλακτος 300 γρ    
    Κουβερτούρα 450 γρ    
    Βούτυρο 50 γρ    
    Κονιάκ 50 γρ    
    Κακάο για την επικάλυψη    
    Τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη    

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. Την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μεχρι να γίνει ένα σωστό μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει καλά το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες. Με  ένα κουταλάκι βγάζουμε λίγο λίγο μείγμα, φτιάχνουμε μπαλάκια και τα περνάμε απο τρούφα ή από κακάο. Διατηρούνται στο ψυγείο και τα σερβίρουμε αφού τα έχουμε βγάλει 10 λεπτά απο το ψυγείο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/