Δώστε πνοή στο δέρμα σας!

images_0aaaaaaa2askin2.jpg

Πως θα ξεκινούσε η μέρα σας εάν νιώθατε πως «λάμπετε»; Η επιδερμίδα σας μετά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, έχει απόλυτη ανάγκη από ένα ανανεωτικό «ρετουσάρισμα»… Ήρθε η ώρα λοιπόν να επιστρατεύσετε βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση και ανάπλαση. Πως;

Ακολουθήστε τα εξής 6 βήματα κι απολαύστε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα!

Βήμα 1ο: Ο απλός καθαρισμός αποτελεί καθημερινή βασική ανάγκη. Καλό είναι να γίνεται προς το τέλος της ημέρας, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι εξωτερικές δραστηριότητες. Η επιλογή του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος σας. Συνήθως προτείνουμε για τα ξηρά, ώριμα και αφυδατωμένα δέρματα καθαριστικά σε μορφή γαλακτώματος, ενώ για τα κανονικά – μικτά δέρματα καθαριστικά σε μορφή gel ή αφρού. Ένα λιπαρό ή με ακμή δέρμα καλό είναι να πλένεται με υγρό σαπούνι.

Βήμα 2ο: Απολέπιση (πίλινγκ). Έχει ως στόχο την απομάκρυνση των νεκρών κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας του προσώπου. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος πλην αυτών που έχουν ακμή. Φροντίστε να επιλέξετε ένα πίλινγκ, σε τέτοια μορφή που να ταιριάζει στον δικό σας τύπο δέρματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε, κοκκώδη ή πίλινγκ τριβής για τα λιπαρά, ώριμα και ανθεκτικά δέρματα, γομώδη πίλινγκ για τα ξηρά και κανονικά δέρματα και ενζυμικά πίλινγκ για όλους τους τύπους δέρματος.

Βήμα 3ο: Μάσκες προσώπου. Είναι ευρύτερα διαδεδομένες και καλύπτουν τις ανάγκες ενός δέρματος ως προς την ενυδάτωση, την ανάπλαση, την τόνωση αλλά και τον καθαρισμό του. Εκτιμήστε τις ανάγκες του, και φροντίστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αργιλώδεις μάσκες, που είναι κατάλληλες κυρίως για λιπαρά δέρματα, peel off μάσκες, που είναι ιδανικές για όλους τους τύπους δέρματος, κρεμώδεις μάσκες, σε μορφή gel κ.α.

Βήμα 4ο: Ενυδατική κρέμα, που μπορεί να είναι σε μορφή γαλακτώματος ή gel και περιέχει ουσίες κυρίως μαλακτικές και υγραντικές για να βελτιώνουν και να διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα. Η επιλογή της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας, εξαρτάται και πάλι από τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Βήμα 5ο: Απευθυνθείτε στους ειδικούς για ένα βαθύ καθαρισμό που σαν στόχο έχει ν’ απομακρύνει τα μαύρα στίγματα καθώς και την περίσσεια του σμήγματος
.
Βήμα 6ο: Ζητήστε μια θεραπεία βαθειάς ενυδάτωσης και ανάπλασης για την πλήρη αποκατάσταση της υγρασίας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Πίνετε άφθονο νερό και φροντίστε για την ισορροπία της διατροφής σας!!!!!!!!!!….

Τολμήστε και φτιάξτε μόνες ή με τις φίλες σας μάσκα προσώπου ή πίλινγκ ή και τα δύο, χρησιμοποιώντας απλά, καθημερινά, σπιτικά υλικά και …καλή σας διασκέδαση!!!!!!

ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ
½ μπανάνα 1 κ.σ. μέλι ή ελαιόλαδο
½ αβοκάντο
1 κ.σ. τριμμένο αγγούρι

ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΡΙΒΗΣ
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Πηγή : http://www.nutrimed.gr