Διατροφή και ψυχολογία: Τα οκτώ… μυστικά που αγνοούσαμε μέχρι σήμερα!

images_0aaaaaaa2aeat.jpg

Στις μέρες μας όλο και περισσότερος κόσμος ενημερώνεται τακτικά για θέματα υγείας, διατροφής και ψυχολογίας, όμως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε…


    Το 1/3 των καρκίνων του μαστού θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ακολουθούσαμε σωστή διατροφή και άσκηση.

    Οι γυναίκες προτιμούν την αποχή από το σεξ από την αποχή από τη… σοκολάτα! Αυτό τουλάχιστον είναι το εύρημα του Cancer Research UK στο οποίο κατέληξε μετά από έρευνα σε 2.000 εθελόντριες.

    Οι άνθρωποι που ασχολούνται με επαγγέλματα αυξημένης δημιουργικότητας (π.χ. συγγραφείς, δημοσιογράφοι) έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές, όπως η διπολική διαταραχή, η κατάθλιψη και η αγχώδης διαταραχή, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Σουηδία.

    Η αερόβια άσκηση βελτιώνει τις πνευματικές επιδόσεις.

    Όσοι γυμνάζονται σε εξωτερικούς χώρους έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποια ψυχολογική πάθηση σε σχέση με όσους επιλέγουν τα γυμναστήρια για να προπονηθούν.

    Τα μωβ λαχανικά θεωρούνται ασπίδα κατά του Alzheimer και της νόσου του Pakrinson. Η δράση τους είναι προληπτική και αποτελεσματική. Τέτοια λαχανικά είναι τα δαμάσκηνα, το μωβ λάχανο, οι μελιτζάνες, τα μούρα και τα σταφύλια.

    Οι άνθρωποι που τρώνε ρύζι τείνουν να είναι πιο αδύνατοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το ρύζι συνήθως συνοδεύει πιο ελαφριά πιάτα, όπως το κοτόπουλο και τα λαχανικά, που έχουν λιγότερες θερμίδες.

    Οι λεπτοί άνθρωποι μασούν περίπου 21 φορές κάθε μπουκιά που τρώνε, ενώ οι παχύσαρκοι μόλις 17 φορές.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr