Διακοσμήστε με ανθισμένα κλαδιά

images_0aaaaaaa1akladia.jpg

Τα δέντρα και οι ανθισμένοι θάμνοι χρειάζονται το χρόνο τους για να ανοίξουν. Είναι ιδανικά για τη διακόσμηση του σαλονιού σας. Αν μάλιστα τα κλαδιά είναι πολύ μακριά, μπορείτε να τα βάλετε σε πολύ ψηλά βάζα που ακουμπάνε στο πάτωμα.

Ποικιλίες
Τα οπωροφόρα δέντρα φέρνουν στα κλαδιά τους άνθη σε εντυπωσιακούς χρωματισμούς. Τα πιο δημοφιλή είναι η κερασιά, μηλιά και η κυδωνιά. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα χαρίζουν επίσης η αγριομηλιά και η δαμασκηνιά.

Προετοιμασία:
Μην κόψετε πολύ τα κλαδιά. Το ατού τους είναι το ύψος τους. Άλλωστε, με τον καιρό θα χρειαστεί να κόψετε λίγο τις άκρες τους.

Κόψτε τα κλαδιά στο κάτω μέρος του διαγώνια (αν είναι χοντρά, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κλαδευτήρι). Στη συνέχεια λεπτύνετε λίγο τις άκρες τους (με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω), κατά προτίμηση με το μαχαίρι που χρησιμοποιείτε για τα λαχανικά για να μην τραυματιστείτε.

Το να αναμειγνύετε ποικιλίες δεν είναι κακή ιδέα. Απλώς κρατήστε μια ισορροπία στα μεγέθη. Μη βάλετε, για παράδειγμα, στο ίδιο βάζο κλαδιά που είναι εντελώς ασύμμετρα μεταξύ τους.

Φροντίστε το δοχείο όπου θα τα τοποθετήσετε να είναι σταθερό και με μεγάλη βάση, ώστε να αντέχει το βάρος των κλαδιών.

Συντήρηση:
Το χλιαρό νερό είναι ιδανικό για τα οπωροφόρα, ενώ με το κρύο θα ανθίσουν πολύ αργά.

Φροντίστε να κόβετε τις άκρες των κλαδιών καθημερινά ώστε να απομακρύνετε τα μαραμένα άνθη.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr