Γυμναστική για μαμάδες: 6 ασκήσεις μαζί με το μωρό!

images_0aaaaa1aabbamombaby.jpg

Αν γίνατε πρόσφατα μαμά, τότε έχετε πρόσφατο στη μνήμη σας το πόσο δύσκολο είναι, κάπου μεταξύ μαγειρέματος και αλλαγής πάνας, να προλάβετε να πάτε και γυμναστήριο. Από την άλλη έχετε αρκετό χρόνο για να παίξετε με το μωρό! Γιατί δεν τα συνδυάζετε; Κάντε το παιχνίδι, γυμναστική με ασκήσεις που θα ευχαριστηθείτε και οι δύο!

Εκτάσεις ποδιών

Καθίστε στο παγκάκι με το μωρό σας να κάθεται πάνω στο καλάμι σας και κρατήστε το από τα χέρια. Τεντώστε το πόδι και αισθανθείτε τους τετρακεφάλους σας να γυμνάζονται. Εναλλακτικά εκτελέστε την άσκηση ξαπλωμένη όπως φαίνεται στην εικόνα.

Προβολές

Κρατήστε το παιδί σας με ασφάλεια και κάντε ένα βήμα μπροστά, λυγίζοντας το γόνατο στις 90 μοίρες. Καθώς το βάρος είναι μπροστά, κρατήστε σφιχτούς τους κοιλιακούς σας για να μην καταπονήσετε την πλάτη σας αλλά και για να γυμνάσετε και την κοιλιά. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

Καθίσματα (Squat)

Εκτελέστε καθίσματα, όπως έχουμε πει στο παρελθόν, με τη διαφορά ότι θα κρατάτε το μωρό σας αγκαλιά. Για λόγους ασφάλειας καλό θα είναι να εκτελείτε την άσκηση πάνω από ένα κάθισμα ή παγκάκι. Και πάλι, κρατήστε την κοιλιά σας σφιχτή.

Πιέσεις ώμων

Το γνωστό αεροπλανάκι! Σταθείτε όρθια, κρατώντας το μωρό στα χέρια σας και σηκώστε το ψηλά στον αέρα. Φέρτε το πίσω, δώστε του ένα φιλί και ξανά πάνω! Έχετε μονίμως τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και τους κοιλιακούς σφιχτούς ώστε να μην σας πονέσει η μέση σας.

Άρση λεκάνης για γλουτούς

Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα και το μωρό πάνω στην κοιλιά σας. Ανασηκώστε τη λεκάνη σας, σφίγγοντας τους γλουτούς. Επαναφέρετε τη λεκάνη και επαναλάβετε.

Push-Ups

Ξαπλώστε το μωρό ανάσκελα και πάρτε θέση push-up. Κάθε φορά που εκτελείτε μία επανάληψη δώστε στο μωρό και ένα φιλάκι ή κάντε μια γκριμάτσα!

Σημείωση 1: Οποιαδήποτε στιγμή το παιδί σας σταματήσει να διασκεδάζει και αισθάνεται δυσφορία, σταματήστε αμέσως και περάστε σε άλλη άσκηση- παιχνίδι. Αν και πάλι, δείτε ότι το παιδί παραπονιέται, σταματήστε αμέσως. Σκοπός των ασκήσεων είναι να γυμναστείτε παίζοντας με το παιδί και σκοπός του παιχνιδιού είναι η διασκέδαση.

Σημείωση 2: Όσον αφορά στις επαναλήψεις, ιδανικά θα πρέπει να εκτελέσετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων. Ακόμη και με ένα σετ, όμως, ή λιγότερες επαναλήψεις (εξαρτάται από το βάρος του παιδιού και το επίπεδό σας) θα έχετε σημαντικές νευρομυϊκές προσαρμογές.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr