Γεμιστά με κινόα και μανιτάρια

images_0aaaaaaa2geemista.jpg

Υλικά

    8 μεσαίες Ντομάτες
    8 κουταλιές της σούπας κινόα
    2 φλιτζάνια νερό
    5 -6 τεμάχια μανιτάρια
    1 μεσαίο κρεμμύδι
    1 σκελίδα Σκόρδο
    1 κουταλιά της σούπας Μαιντανό
    1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι
    ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Κόβουμε την κορυφή της ντομάτας σαν καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό της. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές και να κάνουμε μια μίξη του εσωτερικού τους, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.

Τοποθετούμε σε ταψί τις ντομάτες διαδοχικά και τις αλατίζουμε εσωτερικά.

Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κινόα. Καλό είναι να έχουμε βάλει το κινόα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να «ξεπικρίσει». Διαφορετικά το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και οι γεύσεις τους.

Πολτοποιούμε το εσωτερικό απο τις ντομάτες ή τα άλλα λαχανικά στο multi και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.

Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε την γέμιση να πάρει μια βράση.
 

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαιντανό και κατεβάζουμε απο την φωτιά.

Μοιράζουμε την γέμιση στις ντομάτες και βάζουμε τα καπάκια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30′

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος