Γαυροκεφτεδάκια

images_0aaaa1aabbagavroke.jpg

Υλικά

    Γαύρος 1 κιλό    
    Αυγό 1    
    Φρέσκα κρεμμυδάκια 3 ψιλοκομμένα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μαϊντανός
    Φρέσκος δυόσμος
    Αλάτι – πιπέρι
    Ντομάτα 1 κομμένη σε κυβάκια    
    Σκόρδο 1 σκελίδα    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο , τον πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο.    Τον φιλετάρουμε και τον κόβουμε μικρά κομματάκια. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο,τη ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Το αλεύρι και  το αυγό τα ρίχνουμε στο τέλος και κάνουμε ενα χυλό  παχύρευστο. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Όταν ροδοκοκκινίσουν οι κεφτέδες, τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/