Βάλε Κιμονό

images_0aaaaaaa2akimo.jpg

Διανύομαι την εποχή που δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του αν θα κρατάμε το πανωφόρι μας στο χέρι ή αν θα ξεπαγιάζουμε στους δρόμους της πόλης… Τώρα λοιπόν, που ο καιρός μας μπερδεύει και μέση κατάσταση δεν υπάρχει, επέλεξε για την απογευματινή σου έξοδο το κιμονό.

Ναι, ναι… το παραδοσιακό ιαπωνικό ένδυμα σε σχήμα “Τ”, αποτελούμενο αποκλειστικά από ευθείες γραμμές και φαρδιά μανίκια, που φοριέται από άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά. Η απλή εξήγηση αυτής της λέξης έχει ως εξής: Ki που σημαίνει φορώ και Mono που σημαίνει πράγμα. Δηλαδή, “πράγμα που φοριέται”.

Το παραδοσιακό κιμονό, τυλίγεται γύρο από το σώμα πάντα με φορά προς τα αριστερά (δηλαδή η αριστερή πλευρά σκεπάζει τη δεξιά). Εκτός βέβαια από την ενδυμασία των θανόντων όπου συμβαίνει το αντίθετο). Αυτή η φορά του κιμονό ”κλειδώνει” επί της ουσίας με το obi ,δηλαδή τη ζώνη.

Παραδοσιακά, οι ανύπαντρες γυναίκες φορούσαν “furisode kimono” το οποίο σχεδιαστικά δεν διαφέρει και πολύ από το απλό κιμονό, αν εξαιρέσουμε το μήκος του, το οποίο είναι κάτω από τον αστράγαλο και τα μανίκια τα οποία είναι λίγο κοντύτερα από το στρίφωμα.

Πλέον, μικρός αριθμός ηλικιωμένων γυναικών και ακόμη λιγότεροι άνδρες φορούν το κιμονό σε καθημερινή βάση. Οι άνδρες το “τιμούν” πιο συχνά σε γάμους, τελετές τσαγιού, και άλλες πολύ ειδικές ή πολύ επίσημες περιστάσεις. Απ’ την άλλη, για τους επαγγελματίες παλαιστές Sumo, θεωρείτε “δεύτερο δέρμα” τους, διότι είναι υποχρεωμένοι να φορούν τις παραδοσιακές ιαπωνικές ενδυμασίες κάθε φορά που εμφανίζονται στο κοινό.

Δεν χρειάζεται να πας μέχρι την Ιαπωνία να βρεις το ιδανικό κιμονό που σου ταιριάζει, μιας και δεν θα πρωταγωνιστήσεις στο “Τίγρης και Δράκος“, καθώς επίσης δεν προτείνουμε να φορέσεις την πιστή αντιγραφή του.

Διάλεξε ένα ανάλαφρο πανωφόρι από ημιδιάφανο ύφασμα και φαρδιά μανίκια σε 3/4. Το τύπωμα του (αν έχει) θα δώσει απαράμιλλο στιλ και άποψη στο ύφος σου (*extra tip: η floral pattern θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη) …

Η αέρινη αίσθηση που θα σου δώσει το ελαφρύ ύφασμα του, είναι ότι καταλληλότερο γι αυτήν την αποχή, ενώ παράλληλα η αισθησιακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι άνετες γραμμές θα αναδείξουν τον πιο ερωτικό εαυτό σου…

Πηγή : http://www.nutrimed.gr