Αρακάς κοκκινιστός με αγκινάρες

images_0aaa1aabbabbaraka.jpeg

Υλικά (4 μερίδες)

½ κιλό αρακάς, 12 αγκινάρες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 καρότα ψιλοκομμένα, 1 κονσέρβα ντομάτα, 2 κ. σ. τοματοπελτέ, 2 φλ. ελαιόλαδο, 1/3 ματσάκι άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα και τον άνηθο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr