Άρωμα…. φορέστε το σωστά!

images_0aaaaaaa1afragra.jpg

Το άρωμα μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας, αφού μας κάνει να νιώθουμε και να μυρίζουμε υπέροχα. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τη σωστή επιλογή και εφαρμογή του.

1. Η σωστή ποσότητα
Το να το παρακάνετε με την ποσότητα του αρώματός σας, μπορεί να γίνει ενοχλητικό για τους γύρω σας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε τη σωστή χρήση του είναι να ψεκάσετε στον αέρα το άρωμά σας και να «περάσετε» από κάτω. Η ποσότητα που θα πέσει στα μαλλιά και στα ρούχα σας είναι αρκετή για πρωινή χρήση, στο γραφείο.

2. Κρατήστε το στο κουτί τους
Εάν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα κρατήστε το στο κουτί του και μακριά από υψηλές θερμοκρασίες όπως το καλοριφέρ ή τον ήλιο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

3. Αν χρειαστεί, αντικαταστήστε το
Απομακρύνετε το παλιό σας άρωμα όταν αλλάξει χρώμα (ειδικά όταν αρχίσει να σκουραίνει) ή αρχίζει να μυρίζει διαφορετικά… Όχι μόνο ενδέχεται να έχει χάσει τις νότες του αλλά μπορεί και να σας προκαλέσει και αλλεργίες.

4. Το άρωμα θέλει το χρόνο του
Το απλώνουμε πάντα πριν ντυθούμε και περιμένουμε πέντε λεπτά. Προσοχή στα λευκά και μεταξωτά ρούχα που λεκιάζουν από το άρωμα.

5. Από την ίδια οικογένεια
Για πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα, επιλέγουμε αφρόλουτρο κι ενυδατική σώματος με μία μυρωδιά που να προσεγγίζει αυτή του αρώματός μας.

6. Βρείτε την αρωματική σας ταυτότητα
Καταλήξτε στις βασικές αρωματικές νότες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε μια αρωματική ταυτότητα που θα σας ακολουθεί παντού.

7. «Φορέστε» το σωστά
Ισχύει ότι πρέπει να φοράμε το άρωμά μας στα σημεία που χτυπά ο σφυγμός, στους καρπούς και στη βάση του λαιμού. Το άρωμα χρειάζεται χρόνο και τη ζεστασιά του σώματός για να μπορέσει να αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό.

Πηγή :  http://www.nutrimed.gr