Σαλάτα πιάζ

images_0aaa1aabbabpiaz.jpg

Υλικά

    Φασόλια 1 ποτήρι ξερά (μικρά ή μεσαία)    
    Κρεμμύδι 1 ξερό κομμένο σε φέτες    
    Μαϊντανό 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο    
    Ντομάτα 1 κομμένη σε φέτες    
    Ελιές 5 -6
    Αυγά 2 βρασμένα και κομμένα σε φέτες    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Ξύδι 1/2 φλυτζάνι του καφέ    
    Αλάτι
    Πιπεριά πράσινη αν θέλουμε    

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από το βράδυ τα φασόλια να φουσκώσουν και την επόμενη μέρα τα βάζουμε μέσα στην χύτρα και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα σκεπάσει.Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε (περίπου 5 με 8 λεπτά, αν χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα θέλουν περίπου 30 λεπτά). Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασόλια που έχουν κρυώσει , το κρεμμύδι κομμένο , τον μαϊντανό , το αλάτι και τα ανακατεύουμε λίγο από κάτω προς τα πάνω με το χέρι να μην τα λιώσουμε.Έπειτα τα τοποθετούμε στην σαλατιέρα και στολίζουμε με τις φέτες ντομάτας , τις ελιές και τα βρασμένα αυγά . Ετοιμάζουμε μια σως ανακατεύοντας το λάδι , το ξύδι και λίγο αλάτι και περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας. (Αν θέλουμε βάζουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά.)

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/