Όταν ο σύντροφος “σαμποτάρει” τη δίαιτά σας..

images_0aaaaaaabsabo.jpg

Η απώλεια βάρους χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμό, και παρόλο που μετά τις πρώτες εβδομάδες καθίσταται εύκολη υπόθεση, φαίνεται ότι μερικές φορές μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά σας, ειδικά όταν βρίσκεστε σε μια σχέση. Πολλοί άνθρωποι ερωτεύονται, επειδή μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, όπως να παρακολουθούν τις ίδιες τηλεοπτικές σειρές ή να βγαίνουν μαζί για φαγητό. Σίγουρα, το φαγητό έξω δεν γίνεται απαγορευτικό κατά τη διάρκεια μίας προσπάθειας αδυνατίσματος, καθώς μερικές έξυπνες επιλογές μπορούν να σας κρατήσουν εντός προγράμματος. Αξίζει να τονίσουμε ότι η υποστήριξη από το κοινωνικό περιβάλλον σε μια τέτοια προσπάθεια είναι πολύ σημαντική. Τι γίνεται όμως όταν ο σύντροφός σας «σαμποτάρει» τη δίαιτά σας;

Αν ο σύντροφός σας κάνει αρνητικές δηλώσεις σχετικά με την απώλεια βάρους ή την αλλαγή του σώματος, έχετε υπόψη σας ότι τέτοιου είδους αλλαγές είναι τρομακτικές για αυτόν. Τα κυρίαρχα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά είναι ο φόβος και η ανασφάλεια. Ο σύντροφος σας μπορεί να φοβάται ότι θα σας χάσει από τη ζωή του, επειδή αλλάζετε εμφανισιακά, ή νιώθει ότι θα διαφοροποιηθεί η καθημερινότητά του και θα περιοριστούν οι κοινές σας έξοδοι. Έτσι, λοιπόν, αμύνεται, προσπαθώντας να εμποδίσει την αλλαγή. Πώς πρέπει να δράσετε; Δημιουργήστε νέες κοινές συνήθειες με τον αγαπημένο σας, για να του αποδείξετε ότι η απώλεια βάρους δεν πρόκειται να επηρεάσει τον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται να ακυρώσετε τη συνηθισμένη σας έξοδο για φαγητό, αλλά δοκιμάστε να γευματίσετε σε ένα εστιατόριο με υγιεινές διατροφικές επιλογές ή όταν πάτε σινεμά παραγγείλετε ένα μικρότερο μέγεθος ποπ κορν, αντί για τη μεγάλη συσκευασία. Επίσης, προτρέψτε το σύντροφό σας να αθληθεί μαζί σας, αφιερώνοντας χρόνο σε κοινές δραστηριότητες, που βοηθούν και στην επίτευξη του στόχου σας. Εάν η συμπεριφορά του εξακολουθεί να είναι αρνητική, μη διστάσετε να συζητήσετε μαζί του για τον αντίκτυπο που έχει η στάση του σε σας.

Αν ο σύντροφός σας προσπαθεί να «υπονομεύσει» την προσπάθειά σας, με διάφορους τρόπους, όπως με το να φέρνει στο σπίτι το αγαπημένο σας fast-food και να το καταναλώνει μπροστά σας, εξηγήστε του ότι πέρα από τα οφέλη στην υγεία σας, η ευεξία και η βελτιωμένη εικόνα σώματος θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση σας, με θετικό αντίκτυπο και στη σχέση σας. Είναι γνωστό πως ο/η αγαπημένος/η επηρεάζει κατά πολύ τις διατροφικές σας συνήθειες. Ωστόσο δεν είναι υποχρεωμένος να υιοθετήσει κι αυτός τις δικές υγιεινές και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Σεβαστείτε τις επιλογές του συντρόφου σας και δείξτε κατανόηση. Θυμηθείτε, επίσης, ότι αποφασίσατε να κάνετε μία αλλαγή πρώτα για τον εαυτό σας και μετά για όλους του υπολοίπους.

Τέλος, μην παραλείψετε να εξηγήσετε στο σύντροφό σας πώς η απώλεια βάρους θα ωφελήσει τη σχέση σας. Θα αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας και θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, γεγονός που θα μπορούσε να βελτιώσει την ατμόσφαιρα μεταξύ σας. Άλλωστε, μία σχέση είναι υγιής, όταν αισθάνονται και οι δύο καλά, ο καθένας μόνος του, αρχικά, και έπειτα μαζί!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr