Χάστε… “γλυκά” τα περιττά κιλά!

images_0aaaaaaabdesset.jpg

Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και η διάθεσή μας αλλάζει ώρα με την ώρα ανάλογα με την πίεση και τις νέες υποχρεώσεις της σεζόν! Φέτος, έχετε πάρει την απόφαση να προσέξετε τη διατροφή σας, από την πρώτη κι όλας μέρα της επιστροφής για να μη σας βρει ο Νοέμβριος με λίγα ακόμη επιπρόσθετα κιλά. Έτσι αποφασίσατε να βάλετε σε ‘‘μαύρη λίστα’’ τρόφιμα που θεωρείτε ότι θα σας εμποδίσουν στην προσπάθειά σας, παρόλο που οι ζεστές ημέρες στις αρχές του φθινοπώρου αλλά και το άγχος της επιστροφής σας κάνουν να «φλερτάρετε» έντονα με τη γλυκιά δροσερή γεύση! Πώς θα σας φαινόταν, όμως, η ιδέα να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή τη γλυκιά γεύση, χωρίς να ξεφύγετε σε θερμίδες, εφοδιάζοντας τον οργανισμό σας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα να χορταίνετε; Αν σας φαίνεται ‘‘άπιαστο όνειρο’’ παρακάτω ακολουθούν ορισμένες ιδέες που θα σας πείσουν!

Προτάσεις για γλυκιά απόλαυση !

• Mousse με γεύση σοκολάτα με στέβια και κομματάκια φρέσκων φρούτων (146 kcal)
• ½ φλιτζάνι σπιτικό ρυζόγαλο (από αποβουτυρωμένο γάλα) με κανέλλα (150 kcal/ μερίδα)
• Smoothie (γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, φρούτο της αρεσκείας σας, 1 κ.γ. μέλι) (περίπου 200 kcal)
• Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή μαρμελάδα σπιτική ή γλυκό κουταλιού (180 kcal)
• 1 μπάλα παγωτό με γεύση βανίλια με στέβια. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με σιρόπι με γεύση σοκολάτα με στέβια (125 kcal/ μερίδα)
• 1 κομμάτι κέικ με γλυκαντικά (161 kcal/ μερίδα)
• Ψητό μήλο ή αχλάδι με κανέλλα (περίπου 60 kcal)
• 1 φρούτο με 4 πλακάκια λιωμένη σοκολάτα γάλακτος με στέβια (144 kcal)
• Φρουι ζελέ με γεύση φράουλα ή κεράσι με στέβια (10 kcal/ μερίδα).

Αν είστε, λοιπόν, λάτρεις της γλυκιάς γεύσης, αυτή μπορεί να αποτελέσει μέρος της απόλαυσης που σας προσφέρει το φαγητό, αρκεί να την ενσωματώσετε με ισορροπία στη διατροφή σας! Οι παραπάνω γλυκές προτάσεις είναι χαμηλές σε λιπαρά και πλούσιες σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά το γλυκό σας με μέτρο και χωρίς ενοχές, ενώ παράλληλα να χορταίνετε! Μπορούν, μάλιστα, να μεταφερθούν εύκολα εκτός σπιτιού με αποτέλεσμα να μπορείτε να τις καταναλώσετε ως σνακ στο γραφείο!

Ο στόχος σας να προσέξετε τη διατροφή σας ενόψει φθινοπώρου δεν είναι ακατόρθωτος, αρκεί να κάνετε σωστό προγραμματισμό, να έχετε λίγη πειθαρχία και μέτρο, ενώ παράλληλα να μην μπαίνετε στη διαδικασία υπερβολικών στερήσεων, που συνήθως φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr