Υπέρηχοι με ελαστογραφία και βιοψία μαστού: Δύο σωτήριες εξετάσεις

images_30_ShowImage.jpg

Οι υπέρηχοι με ελαστογραφία και η βιοψία μαστού είναι δύο εξετάσεις που κυριολεκτικά σώζουν ζωές, αφού μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην έγκαιρη πρόβλεψη και αντιμετώπιση μίας πολύ σοβαρής και επικίνδυνης πάθησης, του καρκίνου του μαστού.

Κατανοώντας τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού κατατάσσεται ως δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στατιστικά, περίπου 1 στις 8 γυναίκες (δηλαδή ένα ποσοστό 12%) θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής τους.

Παρόλο που αρκετές μορφές καρκίνου έχουν γενετική προδιάθεση, στον καρκίνο του μαστού μόνο το 5% έως 10% των περιπτώσεων είναι κληρονομικές, ενώ η πλειονότητα τους είναι «σποραδική», που σημαίνει ότι δεν υπάρχει άμεσο οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν

Αυτή ακριβώς η σποραδική φύση της νόσου καθιστά τις τακτικές εξετάσεις απαραίτητες για την έγκαιρη διάγνωση της πάθησης. Τώρα ευτυχώς μπορείτε να προλάβετε τον καρκίνο του μαστού, με υπερσύγχρονες εξετάσεις όπως οι υπέρηχοι με ελαστογραφία και η βιοψία μαστού. Όταν αυτές πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα κέντρα με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα είναι ακριβή και ενδεικτικά της κατάστασης.

Υπερσύγχρονες διαγνωστικές μέθοδοι

Ο υπέρηχος μαστού με ελαστογραφία βασίζεται στο γεγονός ότι οι ιστοί στους οποίους παρατηρείται κακοήθεια, έχουν πολύ μειωμένη ελαστικότητα από τους υγιείς ιστούς. Με την μέθοδο αυτή, η ελαστικότητα των ιστών των μαστών απεικονίζεται με διαφορετικό χρώμα από το μηχάνημα κι έτσι ο γιατρός είναι σε θέση να κατανοήσει αν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στην ασθενή.

Μία ακόμη συμπληρωματική μέθοδος για την καλύτερη κατανόηση και μελέτη των ευρημάτων είναι η βιοψία μαστού, δηλαδή η αφαίρεση ευρήματος και εργαστηριακή μελέτη του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για καλοήθη ή κακοήθη όγκο καθώς και τι κινδύνους εγκυμονεί.

Αν θέλετε μία ολοκληρωμένη εξέταση και διάγνωση εμπιστευθείτε τους ειδικούς. Στο κέντρο Ψηφιακή Τομοσύνθεσηόλες οι απαραίτητες εξετάσεις πραγματοποιούνται με συνέπεια και υπευθυνότητα!