Τραγανη Γκρανολα

images_0aaaaaaa3gran.jpg

Υλικά

    1 φλιτζάνι κάσιους
    ¾ φλιτζάνι αμύγδαλα
    ¼ φλιτζάνι κολοκυθόσπορο, καθαρισμένο
    ¼ φλιτζάνι ηλιόσπορο καθαρισμένο
    ½ φλιτζάνι ινδική καρύδα
    ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
    ¼ φλιτζάνι μέλι
    1 κ.γ. βανίλια
    1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
    1 κ.γ. αλάτι (ένα χρησιμοποιήστε αλατισμένους ξηρούς καρπούς, παραλείψτε το αλάτι)

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου.
    Τοποθετήστε τα κάσιους, τα αμύγδαλα (εγώ έβαλα και μακαντάμια), την ινδική καρύδα και τον κολοκυθόσπορο στο μπλέντερ και στη λειτουργία pulse σπάστε το μείγμα σε μικρότερα κομμάτια.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στα μικροκύματα, λιώστε το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το μέλι για 40-50 δευτερόλεπτα. Προσθέστε σε αυτό το μείγμα από το μπλέντερ και τον ηλιόσπορο. Ανακατέψτε μέχρι όλο το μείγμα να έχει επικαλυφθεί.
    Απλώστε το μείγμα στη λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι το μείγμα να ροδίσει ελαφρώς.
    Βγάλτε από τον φούρνο. Προσθέστε τα αποξηραμένα κρανμπερι και το αλάτι (εάν το χρησιμοποιείτε).
    Πιέστε το μείγμα μαζί για να σχηματίσετε μία επίπεδη, ομοιόμορφη επιφάνεια. Αφήστε να κρυώσει (περίπου μισή ώρα), και σπάστε σε μεγάλα κομμάτια.
    Διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα τροφίμων που ξανακλείνει.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/