Το Ποδήλατο στη ζωή μας ….

images_0aaaaaaa6manbike.jpg

«Το ποδήλατο στη ζωή μας» είναι μια από τις δράσεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ) που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, στα πλαίσια του στρογγυλού τραπεζιού με θέμα την «Εθνική Διατροφική Πολιτική».

«Το ποδήλατο στη ζωή μας» διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Γιατί να βάλουμε όμως το ποδήλατο στη ζωή μας;
 Αποτελεί ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, το οποίο δεν απαιτεί καύσιμα… άρα είναι οικονομικό και οικολογικό!

 Μειώνεις τα έξοδα μετακίνησης και ταυτόχρονα φροντίζεις τη σιλουέτα σου.

 Κάνεις την κίνηση καθημερινότητα χωρίς καν να το βάλεις «στο πρόγραμμα»!

 Νιώθεις όμορφα, γνωρίζεις καινούριο κόσμο και καινούριες περιοχές της πόλης σου.

 Προστατεύεις την καρδιά και το αναπνευστικό σου.

 Αποκτάς μεγαλύτερη, δύναμη, αντοχή και ευλυγισία… νιώθεις με άλλα λόγια καλύτερα με το σώμα σου!

 Δεν απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση και ταιριάζει σε κάθε ηλικία!

 
Από πού να ξεκινήσετε!
«Το ποδήλατο στη ζωή μας» έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το καλοκαίρι του 2011 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως την Πέλλα, τη Σαμοθράκη και την Τρίπολη, ενώ έχει προταθεί να λειτουργήσει και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου μπορείτε βρείτε τις προτεινόμενες διαδρομές και το σχέδιο δράσης στην ιστοσελίδα του υπουργείου (ΥΥΚΑ).

Η εφαρμογή του προγράμματος πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΥΥΚΑ και του εκάστοτε δήμου. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προμηθεύει με ποδήλατα που φέρουν ειδική σήμανση, τους Δήμους της χώρας μας. Οι Δήμοι γίνονται φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ποδηλάτων, διατηρώντας την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού, ενώ φέρουν και την υποχρέωση της χάραξης προτεινόμενων ασφαλών διαδρομών, ικανών και προσβάσιμων από όλες τις ηλικίες.

Για την Αθήνα συγκεκριμένα οι προτεινόμενες διαδρομές για ποδήλατο, στη δράση «Το ποδήλατο στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας» είναι:

•Δ. Αρεοπαγίτου- Θρασύλλου- Στράτωνος- Πρυτανείου- Θεωρίας- Δ. Αρεοπαγίτου 18 λεπτά – 1,7 χλμ

•Δ. Αρεοπαγίτου- Θρασύλλου- Στράτωνος- Πρυτανείου- Θόλου- Πανός- Διοσκούρων- Ποικίλης- Αδριανού- Ηλ. Πουλοπούλου- Απ. Παύλου- Δ. Αρεοπαγίτου 27 λεπτά – 2,7 χλμ

•Δ. Αρεοπαγίτου- Βύρωνος- Σέλλευ- Τριπόδων- Λυσίου- Αιόλου- Αδριανού- Άρεως-Αδριανού- Ηλ. Πουλοπούλου- Απ. Παύλου- Δ. Αρεοπαγίτου 28 λεπτά – 2,9 χλμ

•Δ. Αρεοπαγίτου- Βύρωνος- Σέλλευ- Τριπόδων- Φλέσσα- Αδριανού- Μνησικλέους- Πανδρόσου- Ηφαίστου- Γ. Καραϊσκάκη- Αδριανού- Ηλ. Πουλοπούλου- Απ. Παύλου- Δ. Αρεοπαγίτου 31 λεπτά – 3,3 χλμ

•Δ. Αρεοπαγίτου- Φρυνίχου- Λυσικράτους- Αδριανού- Φωκίωνος- Πανδρόσου- Ηφαίστου- Γ. Καραϊσκάκη- Αδριανού- Ηλ. Πουλοπούλου- Απ. Παύλου- Δ. Αρεοπαγίτου 30 λεπτά – 3 χλμ

Δράσεις σαν και «Το ποδήλατο στη ζωή μας» αποτελούν μια αφορμή για να δούμε την πόλη που ζούμε και την καθημερινότητά μας, διαφορετικά.

Εάν η ιδέα του ποδηλάτου στη ζωή δε σας φαίνεται πλέον μακρινή και απρόσιτη μπορείτε να δοκιμάσετε αρχικά τις προτεινόμενες διαδρομές, αλλά και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο για ποδηλατικές δράσεις στην πόλη σας!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr