Συμβουλές που σώζουν ζωές

images_0aaaaaaa3simvouu.jpg

Ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα βρεθούμε σε μια επικίνδυνη κατάσταση που η ζωή μας ή κάποιου άλλου ανθρώπου που βρίσκεται δίπλα μας θα βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτό που μπορούμε να γνωρίζουμε όμως, είναι οι παρακάτω πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποδειχθούν σωτήριες.

Έχετε αντιισταμινικά μαζί σας όταν πηγαίνετε σε κάποιο νέο μέρος
Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα συναντήσετε κάτι στο οποίο δεν γνωρίζατε ότι είστε αλλεργικοί, ειδικά αν κάνετε κάμπινγκ ή πεζοπορία.

Αν σας μαχαιρώσουν ή καρφωθείτε από αντικείμενο, αφήστε το στη θέση του
Τραβώντας προς τα έξω ένα αντικείμενο που έχει τρυπήσει το σώμα σας, αυξάνεται η αιμορραγία. Προσπαθήστε να καλύψει την πληγή και να κάνετε ό, τι μπορείτε για να σταματήσει η αιμορραγία, μέχρι να βρείτε ένα γιατρό.

Όταν «πετάτε» έχετε το νου σας κατά την απογείωση και προσγείωση
Τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα (περίπου το 80%) συμβαίνουν τα τρία πρώτα λεπτά μετά την απογείωση ή τα οκτώ λεπτά πριν από την προσγείωση. Μείνετε συγκεντρωμένοι το κρίσιμο διάστημα, εντοπίστε τις εξόδους κινδύνου και μην χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας.

Οι περισσότεροι θάνατοι σε πυρκαγιές προκαλούνται από την εισπνοή καπνού, όχι από εγκαύματα
Μείνετε χαμηλά για να μην αναπνέετε πολύ καπνό, ο οποίος ανεβαίνει προς τα επάνω.

Αν πάθετε κάτι σε δημόσιο χώρο, ζητήστε βοήθεια μόνο από έναν
Όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συχνά κανένας δεν βοηθάει γιατί περιμένουν από κάποιον άλλον να επέμβει. Αν μπορείτε να φωνάξετε βοήθεια, απευθυνθείτε σε κάποιον συγκεκριμένα για να σας βοηθήσει, μην φωνάζετε απλά «βοήθεια».

Αν χαθείτε στην εξοχή, προσπαθήστε να βρείτε ένα φράχτη ή ρέμα
Το ρέμα κυλάει πάντα προς τα κάτω και φτάνει σε ένα μεγαλύτερο ποτάμι ή ένα σώμα νερού – έτσι θα μπορέσετε να προσανατολισθείτε. Ένας φράκτης οδηγεί σχεδόν πάντα σε ένα δρόμο ή ένα κτίσμα.

Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα προφυλακτικά
Πέρα από αντισυλληπτική δράση, τα προφυλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσετε σημαντικές ποσότητες νερού – έως και τρία λίτρα χωράνε σε ένα προφυλακτικό. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να προφυλάξετε πολύτιμα αντικείμενα από το νερό και την υγρασία, όπως σπίρτα ή το κινητό σας

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/