Σουπα Σολομο

images_0aaaaaaa3gsolo.jpg

Υλικά

    750ml ζωμό ψαριού
    2 φύλλα καφίρ λάιμ (στα ασιατικά σουπερ μαρκετ)
    για παρόμοια γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε με ξύσμα λάιμ
    1–2 κόκκινα τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένα
    3 εκ. φρέσκο τζίντσερ, ξεφλουδισμένο και λεπτά κομμένο σε φέτες
    500 γρ φιλέτο σολομού, με την πέτσα, καθαρισμένο και χωρίς κοκκαλάκια
    1 χούφτα φύλλα σπανάκι
    150 γρ μπρόκολο
    2 χούφτες μανιτάρια μικρά
    1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο (προαιρετικό)
    Αλάτι
    Φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

    Ρίξτε το ζωμό σε κατσαρόλα. Αφήστε να πάρει βράση και προσθέστε το λάιμ, τα τσίλι και το τζίντζερ.
    Κόψτε το σολομό στη μέση και προσθέστε τα κομμάτια στο ζωμό, με την πέτσα προς τα κάτω. Βράστε απαλά σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, ρίχνοντας ζωμό πάνω στο ψάρι που δεν καλύπτεται, μέχρι να έχει μαγειρευτεί.
    Κόψτε το σπανάκι σε μέγεθος μπουκιάς με τα χέρια σας. Κόψτε το μπρόκολο σε κομμάτια.
    Προσεκτικά μεταφέρετε το σολομό σε πιατέλα με μία σπάτουλα και περιχύστε με μία κουτάλα ζωμό από πάνω. Φέρετε το υπόλοιπο ζωμό ξανά σε βράση.
    Προσθέστε το μπρόκολο στο ζωμό και μετά από 3-4 λεπτά προσθέστε και το σπανάκι. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Εν τω μεταξύ κομματιάστε το σολομό σε μεγάλα κομμάτια, πετώντας την πέτσα.
    Πριν σερβίρετε, βάλτε τα μισά μανιτάρια στο ζωμό. Τρίψτε τα μπολ σερβιρίσματος με σησαμέλαιο και μοιράστε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε αυτά. Προσθέστε σολομό και λαχανικά στο κάθε μπολ και με κουτάλα ρίξτε τον ζωμό. Σερβίρετε αμέσως με κόλιανδρο ή μαϊντανό, εάν θέλετε.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/